JAV ir Italijos pareigūnai sudavė smūgį mafijai

JAV ir Italijos pareigūnai surengė bendrą operaciją prieš mafijos vykdomą narkotikų kontrabandą. Pranešama apie suėmimus abiejose Atlanto vandenyno pusėse, informuoja AP.

Narkotikai iš Pietų Amerikos buvo gabenami į Italijos Džioja Tauro uostamiestį Kalabrijos regione.<br>AP nuotr.
Narkotikai iš Pietų Amerikos buvo gabenami į Italijos Džioja Tauro uostamiestį Kalabrijos regione.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:11 PM

Italijos mafijos reikalų tyrimų departamento atstovai pranešė, kad „Naujojo tilto“ operacijos metu JAV ir Italijos pareigūnai nusitaikė į kokaino kontrabandos maršrutus, kuriais narkotikai iš Pietų Amerikos gabenami į Italijos Džioja Tauro uostamiestį Kalabrijos regione. Pranešama, kad šia kontrabanda užsiima Sicilijos mafijos padalinys Amerikoje ir kalabriečių „'ndrangheta“ nusikaltėlių sindikatas Italijoje.

Anot Italijos pareigūnų, priedangoje dirbę agentai abiejose šalyse per dvejus metus padėjo išvengti šimtų kilogramų narkotikų pristatymo į Italiją. Teigiama, kad kokainas dažniausiai slepiamas kokoso riešutų ir ananasų siuntose.

JAV ir Italijos teisėsaugos pareigūnai šiuo metu siekia suimti 26 asmenis, įskaitant ir žymiosios Gambino nusikaltėlių šeimos Niujorke narius, kurie derėjosi dėl naujų kontrabandos kelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.