JAV paskelbė rezoliuciją, palaikančią Ukrainos žmones

JAV Atstovų Rūmai

Kongreso žemųjų rūmų dokumente taip pat išsakomas susirūpinimas dėl Ukrainos valdžios smurtinių represijų prieš demonstrantus.<br>AP nuotr.
Kongreso žemųjų rūmų dokumente taip pat išsakomas susirūpinimas dėl Ukrainos valdžios smurtinių represijų prieš demonstrantus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-02-11 08:21, atnaujinta 2018-02-16 11:35

Dokumente, kuris buvo priimtas 381 balsu prieš du, sakoma, kad Atstovų Rūmai palaiko „Ukrainos žmonių kovą kuriant nepriklausomą, demokratinę ir stiprią Ukrainą, kuri būtų laisva nuo kišimosi iš užsienio“.

„Raginame Ukrainos vyriausybę elgtis santūriai ir gerbti žmonių demokratinius norus, taip pat raginame visas šalis vengti smurto“, – pažymima rezoliucijoje.

Kongreso žemųjų rūmų dokumente taip pat išsakomas susirūpinimas dėl Ukrainos valdžios smurtinių represijų prieš demonstrantus.

„Nors esame padrąsinti neseniai įvestų antidemokratinių priemonių dalinio atšaukimo, toliau raginame Ukrainos vyriausybę užtikrinti visas Ukrainos piliečių demokratines teises“, – rašoma rezoliucijoje.

Joje taip pat reiškiamas gilus susirūpinimas dėl Rusijos vaidmens.

„Taip pat esame susirūpinę dėl pranešimų, kad Rusija susijusi su pastaraisiais Amerikos ir Europos diplomatinių komunikacijų perėmimais ir paviešinimais, kurie yra aiškus tarptautinių diplomatijos normų pažeidimas, nukreiptas į Jungtinių Valstijų ir Europos supriešinimą“, – pridūrė JAV įstatymų leidėjai.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį dar kartą pasiūlė pagalbą Ukrainai – tačiau tik tuomet, kai Kijeve bus suformuota nauja reformas palaikanti vyriausybė. Diplomatijos vadovai taip pat susilaikė nuo bet kokių grasinimų sankcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.