Izraelis neįsileido palestiniečių pacientų

Izraelio pareigūnai neleido 70 pacientų iš Gazos įvažiuoti gydytis į Izraelį, nes jų perkėlimo dokumentuose buvo parašyta „Palestinos valstybė“. Taip trečiadienį pranešė palestiniečių pareigūnai. Dar neseniai oficialių dokumentų blankuose buvo vartojamas „Palestiniečių teritorijų“ terminas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:06 AM

Tačiau dokumentai buvo pakeisti gruodžio viduryje, praėjus metams nuo palestiniečių pergalės, reikalaujant JT nepriklausomos valstybės stebėtojos statuso, nepaisant smarkaus Izraelio priešinimosi.

„Izraeliečiai neįsileido 70 ligonių, kurie turi vykti į Izraelio ligonines, per Erezo sienos perėją, nes jų perkėlimo prašyme buvo įrašas „Palestinos valstybė“, – pranešė aukšto rango palestiniečių pareigūnas Gazoje.

„Jie tik šią savaitę mane informavo asmeniškai, kad Izraelis atsisako tvarkyti tokius dokumentus“, – sakė pareigūnas AFP.

Ramaloje įsikūrusios Sveikatos ministerijos aukštas pareigūnas, atsakingas už ligonių gydymo prašymus už palestiniečių teritorijų ribų, pareiškė, kad nuo gruodžio vidurio pirmą kartą pacientai neįleidžiami dėl oficialių perkėlimo prašymo blankų.

2013 metų sausį palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas liepė užtikrinti, kad visuose oficialiuose dokumentuose, pasuose, tapatybės kortelėse ir vairuotojų pažymėjimuose, būtų „Palestinos valstybės“ pavadinimas, taip siekdamas sustiprinti palestiniečių suverenumą.

Iki šiol visi M.Abbaso vyriausybės dokumentai būdavo žymimi įrašu „Palestinos savivalda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.