Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Danijos gamtos muziejuje vaikų akivaizdoje išskrostas vilkas

Danijos moksleiviai žino ne tik, kaip žudomos ir skrodžiamos žirafos. Praėjus vos porai dienų po prieštaringo žirafos nužudymo ir viešo išskrodimo Kopenhagos zoologijos sode, Danijos gamtos muziejuje pradinukai stebėjo kitą kruviąn spektaklį – kaip skrodžiamas vilkas. Vilko disekcija buvo muziejaus organizuojamos žiemos edukacinės programos vaikams dalis, rašo „Daily Mail“.

Nors dalis mažylių į kruviną vilko maitą žiūrėjo susidomėję, kai kurie pasišlykštėję laikė užspaudę nosis nuo bjauraus kvapo.<br>„Facebook“ nuotr.
Nors dalis mažylių į kruviną vilko maitą žiūrėjo susidomėję, kai kurie pasišlykštėję laikė užspaudę nosis nuo bjauraus kvapo.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:51 AM

Nors dalis mažylių į kruviną vilko maitą žiūrėjo susidomėję, kai kurie pasišlykštėję laikė užspaudę nosis nuo bjauraus kvapo.

Vilko skrodimą atliko muziejaus komunikacijos vadovė Pernille Moelgaard. Iškėlusi kruvinus vilko plaučius, ji vaikams demonstravo, kaip jie funkcionuoja.

Ne visi vaikai įstengė į tai žiūrėti. Kai kurie suko akis į šalį ar net užsidengė rankomis.

Vos prieš keletą dienų, nepaisant masinių protestų ir peticijų, Kopenhagos zoologijos sode buvo nušautas sveikas dvejų metų žirafos patinas, vardu Marius – vien todėl, kad genetiniu požiūriu netiko veisimo programai.

Žirafą – beje, irgi vardu Marius – ketina nužudyti ir kitas Danijos zoologijos sodas. Jilando zoologijos parkas svarsto įvykdyti egzekuciją vienai savo vyriškos lyties žirafų. Jei parkui pavyks įsigyti moteriškos lyties žirafą - o tai labai tikėtina, tada septynerių metų Mariui teks užleisti vietą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.