Lenkijoje pagautas žudikas su dviguba DNR

Vienos paslaptingos žmogžudystės tyrimas Gdansko teisėsaugininkams labiau priminė fantastinį Holivudo filmą, o ne realybę. Nustatyta įvykių seka akivaizdžiai liudijo, kad 23 metų studentės Kamilos B. žudikas yra jos buvęs meilužis Grzegorzas G., tačiau nusikaltimo vietoje miške rastų kraujo dėmių DNR tyrimai tvirtino visai ką kitą. Keletą mėnesių nevaisingai ieškoję tariamo kito nusikaltėlio policininkai žmogžudystės mįslę išsprendė apsilankę vietos universitetinėje ligoninėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Feb 13, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 AM

Tikrindami Grzegorzo G. sveikatos įrašus, kriminalistai išsiaiškino, kad prieš keletą metų šiam vyriškiui, sirgusiam leukoze, buvo persodinti donoro kaulų čiulpai. Po persodinimo medikai pastebėjo, kad giminystės ryšiais nesusiijusio donoro kaulų čiulpų prigijimo procesą lydi įvairios komplikacijos.

Vienas iš komplikacijos požymių buvo tai, kad Grzegorzo G. organizme atgijo donoro kraujo ląstelės, ir nuo tol jis tapo ir savo, ir kito asmens DNR nešiotoju. Tai padėjo išspręsti mįslę, kodėl nusikaltimo vietoje miške rasto kraujo tyrimai buvo klaidinantys.

Teisminės medicinos ekspertas, genetikas Ryszardas Pawlowskis pareiškė, kad nors tokie dvigubo DNR susiformavimo atvejai po organų persodinimo operacijų mokslininkams yra žinomi jau senokai, tačiau nėra dažni. Kamilos B. nužudymo tyrimui vadovavęs policininkas Januszas Skolosas pareiškė, kad jeigu ne teismo medicinos ekspertų akylumas, šio nusikaltimo galbūt net nebūtų pavykę atskleisti.

Gdanske prasidėjusiame teisme Grzegorzas G. užsispyręs neigia savo kaltę, tačiau teisėsaugininkai mano, kad išsisukti nuo kalėjimo iki gyvos galvos šiam žudikui nepavyks. Kamilos B. dingimas buvo sukrėtęs visą Gdanską, ir daugybė žmonių tada savanoriškai įsijungė į merginos paiešką.

Turizmą bei viešbučių verslą studijavusi Kamila B. buvo aktyvi labdaros bei paramos ligotiems žmoniems akcijų dalyvė. Spėjama, kad per vieną iš tokių akcijų studentė ligoninėje ir susipažino su septyniais metais vyresniu, vedusiu dviejų vaikų tėvu Grzegorzu G.

Manoma, kad Grzegorzas G. merginą nužudė įsiutęs dėl to, kad ši pareiškė nebenorinti su juo susitikinėti, nes susipažino su labiau patinkančiu vienmečiu vaikinu. Kamilai B. dingus policija iškarto ėmė įtarti Grzegorzą G., mat keli liudininkai matė, kaip minėta studentė įsėdo į jo mašiną. Be to, autostradoje esančios videokameros užfiksavo, kad prieš nužudymą buvę meilužiai važiuoja miško link, o po valandos Grzegorzas G. grįžta vienas.

Sumuštos ir diržu pasmaugtos merginos užkasimo vietą policininkai nustatė pagal tai, kurioje vietoje miške Kamila B. paskutinį kartą kalbėjo mobiliuoju telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.