O.Pistorius tebegedi Valentino dieną nužudytos mylimosios

Lygiai prieš metus garsus Pietų Afrikos parolimpinis atletas Oscaras Pistorius tapo įtariamuoju savo mylimosios nužudymo byloje. Reeva Steenkamp buvo rasta nušauta jo namų vonios kambaryje, auštant Valentino dienos rytui. Kovo 3 d. prasidės O.Pistoriaus teismas. Jis pats sako, kad ir praėjus metams po tragedijos negali atsigauti ir vis dar gedi savo merginos, praneša AP.

Už R.Steenkamp nužudymą, jeigu jis bus pripažintas tyčiniu, O.Pistoriui gali grėsti kalėjimas iki gyvos galvos.<br>AP nuotr.
Už R.Steenkamp nužudymą, jeigu jis bus pripažintas tyčiniu, O.Pistoriui gali grėsti kalėjimas iki gyvos galvos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:00 AM

„Nėra žodžių, kuriais būtų galima išreikšti mano jausmus dėl to siaubingo įvykio, kuris sukėlė baisų skausmą visiems, kas tikrai mylėjo ir tebemyli Reevą“, - sako O.Pistorius.

Pernai teismui jis sakė nušovęs savo merginą, nes palaikęs pavojingu įsibrovėliu. Tačiau prokurorai mano, kad O.Pistorius, šiuo metu paleistas pagal užstatą, nužudė R.Steenkamp sąmoningai, po ginčo.

„Skausmas ir liūdesys, ypač Reevos tėvams, šeimai ir draugams, dar labiau pagilina mano liūdesį, - kalba abiejų kojų neturintis parolimpinis sportininkas. - Reevos netektis ir visa tos dienos trauma lydės mane visą mano likusį gyvenimą“.

Toks 27 m. O.Pistoriaus pareiškimas gana neįprastas – paprastai kalbėdamas su žiniasklaida jį atstovauja jo dėdė Arnoldas, bandantis apsaugoti sūnėną nuo didžiulio žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio dėl bylos, sukrėtusios daugybę žmonių visame pasaulyje.

Į teismą Pretorijoje planuoja atvykti R.Steenkamp motina June. Ankstesniuose teismo posėdžiuose artimi nužudytosios šeimos nariai nė karto nebuvo apsilankę. O.Pistoriaus laukia ir daugiau kaltinimų, susijusių su šaunamaisiais ginklais.

Trečiadienį O.Pistoriaus atstovė sakė, kad jam pavyko pasiekti susitarimą su moterimi, kurią jis kaltinamas užpuolęs 2009 m., nes advokatai patarė jam, kad geriau nekovoti vienu metu ir civilinėje, ir baudžiamojoje byloje.

Prieš penkerius metus sportininkas buvo suimtas ir apkaltintas Cassidy Taylor-Memmory sužalojimu. Moteris buvo viešnia vakarėlyje jo namuose. Ji teigė, kad O.Pistorius susiginčijęs su savo mergina taip stipriai trenkė į duris, kad šios užkrito ir sulaužė jai koją.

Už R.Steenkamp nužudymą, jeigu jis bus pripažintas tyčiniu, O.Pistoriui gali grėsti kalėjimo bausmė iki gyvos galvos. Teisę būti paleistam lygtinai jis įgytų tik atsėdėjęs mažiausiai 25 metus.

O.Pistoriui nuosprendį paskelbs teisėjas. Pietų Afrikos Respublikoje nėra prisiekusiųjų teismo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.