Papua ir Naujojoje Gvinėjoje per riaušes žuvo žmogus

Vienas žmogus

Vienas žmogus žuvo, o dar 77 buvo sužeisti per antrą smurto naktį Australijos imigrantų sulaikymo centre Papua ir Naujosios Gvinėjos Manuso saloje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vienas žmogus žuvo, o dar 77 buvo sužeisti per antrą smurto naktį Australijos imigrantų sulaikymo centre Papua ir Naujosios Gvinėjos Manuso saloje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-02-18 10:18, atnaujinta 2018-02-16 04:28

35 prieglobsčio prašytojai sekmadienį vakare ištrūko iš to paties centro, keli žmonės buvo sužeisti. Neramumai kilo dėl jų likimo pagal griežtą Australijos vyriausybės politiką.

Australijos imigracijos ministras Scottas Morrisonas nesutiko atskleisti, kas tiksliai įvyko pirmadienį, bet sakė, jog teiginiai, kad vietos gyventojai ir policija įsiveržė į centrą, yra „neteisingi“.

Tačiau jis pripažino, kad ten vyko virtinė daugiausia taikių protestų, kurie prasidėjo prieš kelias savaites ir kurie pastarąsias dvi naktis buvo virtę smurto protrūkiais.

„Naujienos apie (žmogaus) žūtį yra didelė tragedija“, - sakė ministras ir pridūrė, kad tas vyras mirė nuo galvos sužeidimo pakeliui į ligoninę.

13 iš 77 sužeistųjų būklė rimta; tarp jų yra vienas žmogus, kuriam skilę kaukolės kaulai, ir vienas su šautinėmis žaizdomis sėdmenyse. Abu pastarieji turi būti nugabenti į Australiją gydyti.

Manuso sala yra viena iš dviejų atokių stovyklų Ramiajame vandenyne, kuriomis Kanbera naudojasi pagal savo griežtą sulaikymo už šalies ribų politiką.

Pagal šią schemą, kuria siekiama atgrasinti žmones per sieną nelegaliai vežančius kontrabandininkus, visi laivais atvykstantys ar jūroje sulaikyti prieglobsčio prašytojai yra perkeliami į Manusą ar Nauru dokumentų apiforminimui ir vėlesniam nuolatiniam apgyvendinimui už Australijos ribų.

S.Morrisonas sakė, kad nepaisant neramumų tas imigracijos centras nebuvo sunaikintas ir kad daugumą sužeidimų žmonės patyrė prieglobsčio prašytojams „pralaužus vidines ir išorines perimetro tvoras“. Pasak ministro, įmanoma, kad kai kurie žmonės dar yra dingę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.