Kijevo gyventojai skuba padėti protestuotojams kaip gali

Ukrainietė žurnalistė, vardu Maryna, lrytas.lt perdavė, kad daugybė Kijevo gyventojų ėmė savanoriškai padėti protestuotojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Žilinskaitė

Feb 19, 2014, 1:22 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:25 AM

Jie perka vaistus, verda maistą, ateina į ligonines ir kraujo bankus duoti kraujo.

Viename kraujo banke esą jau net nebėra vietos kraujui, kuris aukojamas sužeistiesiems.

„Mano draugė namuose verda maistą ir tada kartu su kitais žmonėmis bendromis pajėgomis veža jį į vieną bažnyčią. Iš čia automobiliais maistas gabenamas į Maidaną. Maistą taip pat vežioja asmenys, turintys automobilius, vairuotojai.

Kitas mano draugas savanoriauja ligoninėje. Jie aiškinasi, ko trūksta, ir taip pat stebi miliciją, kuri ateina į ligoninę išsivežti sužeistųjų. Savanoriai stengiasi neleisti milicijai grobti žmonių“, – apie Kijevo gyventojų savanorišką veiklą kalbėjo Maryna.

Tačiau ji atkreipė dėmesį, kad kai kurie Ukrainos medikai bijo prarasti darbus, todėl neleidžia aukoti kraujo tik protestuotojams.

„Gavau informacijos, kad nacionaliniame onkologinių susirgimų institute, kuris turi kraujo banką, daug žmonių nori duoti kraujo. Tačiau medikai neleidžia to daryti, kai sužino, kad kraują norima aukoti protestuotojams“, – dėstė ukrainietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.