Pakistanas šizofrenikui skyrė mirties nuosprendį

Jungtinės Karalystės visuomenė sukrėsta. Psichikos liga sergantis šios šalies pilietis Pakistane atsidūrė už grotų ir laukia mirties, nes būdamas ne viso proto pasivadino pranašu Mahometu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:07 AM

Pakistane gimusiam, tačiau didžiąją gyvenimo dalį Jungtinėje Karalystėje praleidusiam 70-mečiam Mohammadui Asgharui diagnozuota paranoidinė šizofrenija, rašo „Lietuvos rytas“.

Jau sirgdamas šia liga vyras 2010-aisiais persikėlė gyventi į Pakistano miestą Ravalpindį, kuriame netrukus buvo apkaltintas šventvagyste ir nuteistas mirties bausme.

Penkių vaikų tėvas nusikalto tvirtindamas, kad yra pranašas Mahometas.

M.Asgharą teisėsaugos institucijoms įskundė jo nuomininkas, su kuriuo psichikos ligonis konfliktavo.

Susirūpinusi šeima kreipėsi į Jungtinės Karalystės vyriausybę, ragindama ją padaryti viską, kad M.Asgharas būtų išlaisvintas.

Artimieji labai susirūpinę nuteistojo sveikata, mat būdamas už grotų jis negauna tinkamo gydymo.

Anot M.Asgharo teisininkų, pastarąjį kartą kalinį jie matė išblyškusį, netekusį skysčių, drebantį ir vos suvokiantį realybę. Todėl įtariama, kad kalėjime ligonio sveikata smarkiai pablogėjo.

Jungtinės Karalystės politikai, žmogaus teisių gynėjai ir akademikai jau kreipėsi į Pakistano prezidentą Mamnooną Hussainą prašydami išlaisvinti sergantį pensininką.

Buvęs parduotuvių savininkas M.Asgharas Škotijos mieste Edinburge praleido daugiau kaip 30 metų. Prieš tai jis gyveno kitame Jungtinės Karalystės mieste.

Pažinojusieji vyrą prisimena jį kaip gerbiamą ir mėgstamą žmogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.