Regionų partija nusisuka nuo V.Janukovyčiaus

Ukrainos

Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 23, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:22 AM

„Ukrainą išdavė, o žmones sudaužė kaktomis. Visa atsakomybė už tai tenka Janukovyčiui ir jo artimiausiam ratui“, - sakoma Regionų partijos pareiškime.

„Smerkiame Janukovyčiaus pabėgimą ir bailumą. Smerkiame išdavystę. Smerkiame nusikalstamus įsakymus, kuriais buvo pakišti paprasti žmonės, kareiviai ir karininkai“, - pabrėžia frakcija.

Tuo pačiu Regionų partijos frakcija pažymi, kad „totalaus bauginimo ir savavališko susidorojimo, situacijos regionuose destabilizavimo bandymai yra nepriimtini demokratinėje visuomenėje“.

„Mes, Regionų partijos frakcija Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje ir mūsų bendrapartiečiai, ryžtingai smerkiame nusikalstamus įsakymus, nulėmusius žmonių aukas, tuščią iždą, didžiules skolas, gėdą prieš ukrainiečių liaudį ir visą pasaulį, dėl kurių mūsų šalis atsidūrė prie bedugnės krašto, skilimo pavojaus ir nacionalinio suvereniteto praradimo“, - sakoma pareiškime.

„Jokie bandymai paveikti situaciją, priversti prezidentą apsigalvoti nebuvo išgirsti. Milijoninė partija faktiškai tapo vienos korumpuotos šeimos įkaite“, - pažymi frakcija.

Pareiškime taip pat sakoma, kad frakcija atstovauja daugiau kaip 10 mln. rinkėjų ir daugiau kaip 1 mln. partijos narių interesams.

Regionų partija – tai normalūs, darbštūs žmonės, kurie myli savo žemę, savo liaudį, tai – pramonės darbuotojai, mokslininkai, darbininkai, gydytojai ir mokytojai. Mes atėjome į parlamentą tam, kad tarnautume Ukrainai ir jos liaudžiai“, - sakoma jame.

Sekmadienį iš Regionų partijos pasitraukė dar trys deputatai – po šio žingsnio Radoje jai dabar atstovaus 131 įstatymų leidėjas.

Lapkričio pabaigoje 450 vietų Radoje ši politinė jėga iš viso kontroliavo 208 vietas.

O Ukrainos rytinio Charkovo miesto meras Henadijus Kernesas pareiškė, kad Viktoras Janukovyčius - jau istorija.

„Aš pasakiau, kur Viktoras Fedorovyčius, - jis istorijoje“, - sakė meras, oro uoste atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar jam žinoma, kur šiuo metu yra į kampą įspeistas šalies lyderis.

Į klausimą, ar jis žino, kur jo kūnas, H.Kernesas atkirto: „Dėl kūno - tai jau nežinau, aš su juo pirtyje nebuvau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.