Kijevo centre sučiuptas įtariamas žudikas snaiperis

Buvę žmonių medžiotojai Maidano aikštėje ir aplinkiniuose skveruose dabar patys tapo medžiojami. Pirmadienį po pietų Kijeve sučiuptas kariškis, kuris gali būti vienas iš snaiperių, praėjusią savaitę sėjusių mirtį Instituto gatvėje. Į Kijevo miesto administracijos pastatą, kur šiuo metu įkurta viena protestuotojų vadaviečių, buvo atvestas Ukrainos kariuomenės dezertyras, talkinęs „Berkut“ smogikams.

Sulaikytasis buvo nuvestas į antrąjį Kijevo miesto administracijos pastato aukštą, kuriame dirba už saugumą atsakingi protestuotojų pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Sulaikytasis buvo nuvestas į antrąjį Kijevo miesto administracijos pastato aukštą, kuriame dirba už saugumą atsakingi protestuotojų pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas, specialiai lrytas.lt, Kijevas

2014-02-24 15:22, atnaujinta 2018-02-15 23:50

Milicijos automobilių kolona į Kreščiatiko gatvę, kuri šiuo metu priklauso Maidanui, įlėkė apie 13 valandą. Su protestuotojais dirbantys milicijos pareigūnai iš automobilio ištempė kaukėtą vyrą, kurio rankos buvo surakintos. Tuo metu Maidano saugumo grupės kovotojai bandė praskirti minią, kuri stebėjo šį įvykį.

Šaudė prie Ukrainos viešbučio?

Sulaikytus milicininkus, „Berkut“ smogikus ar „tituškas“ sukilėliai paprastai veda nuėmę kaukes. Tačiau šiam sulaikytam vyrui teko išskirtinis dėmesys. Jis buvo skubiai nuvestas į antrąjį Kijevo miesto administracijos pastato aukštą, kuriame dirba už saugumą atsakingi protestuotojų pareigūnai. Pašaliniai į vidų nepateko.

„Dabar informacija tokia, kad jis prieš mėnesį pabėgo iš savo dalinio kariuomenėje ir prisijungė prie „Berkut“. Mūsų žmonės matė jį dirbantį parke, prie Ukrainos viešbučio. Ką jis ten darė, dar reikia išsiaiškinti“, – portalui lrytas.lt pasakojo Kijevo miesto administracijoje įsikūrusio štabo komendantas Aleksejus.

Tuo metu už durų vyko sulaikytojo apklausa. Joje dalyvavo ne tik sukilėliai, bet ir jiems talkinantys milicijos pareigūnai. 

„Jis pats sako, kad tik šiandien atvažiavo į Maidaną. Jei tai tiesa, vadinasi, jis yra „tituška“. Bet, jau sakiau, mūsų žmonės jį atpažino. Jis dirbo parke prie Ukrainos viešbučio“, – kalbėjo štabo komendantas. 

Mieste dar veikia snaiperiai

Parke, kuris driekiasi visai šalia Instituto gatvės, praėjusį antradienį ir ketvirtadienį vyko žiauriausi susirėmimai. Skirtingais duomenimis, per tuos mūšius žuvo nuo 77 iki 130 žmonių. Žurnalistams, dirbusiems šalia esančiame Ukrainos viešbutyje, pavyko užfiksuoti nuo kalvos šaudantį kaukėtą snaiperį. Vėliau buvo perimti pokalbių įrašai.

Jei bus patvirtinta informacija, kad į sukilėlių rankas pateko snaiperis, jis bus pirmasis toks šaulys, kurį sugavo „maidaniečiai“.

Tuo metu pirmadienio popietę kalbinti Maidano saugumo pareigūnai sakė, kad įtaria, jog aplink sukilėlių kontroliuojamą teritoriją dar gali būti snaiperių.

Paskutinis snaiperių šūvis nuaidėjo penktadienio popietę Instituto gatvėje. Tuo metu ten buvo ir portalo lrytas.lt reporteriai. Paskutinį mirtiną šūvį snaiperiai paleido ketvirtadienį apie 18 valandą.

Šiuo metu Maidano saugumu rūpinasi ir keturi lietuviai, šeštadienį į Kijevą atlydėję mūsų šalies medikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.