Kremliaus propagandos ruporas jau laidoja V.Janukovyčių

„Vakarai yra Vakarai, tačiau bet kokiu atveju valstybės vadovui tenka esminė atsakomybė už savo šalį“, – D.Kiseliovas sakė per laidą „Vesti nedeli“ („Savaitės žinios“), kuri buvo rodoma kanalo „Rossija 1“ po Sočio žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijos transliacijos.

D.Kiseliovas garsėja neapykanta persunktais komentarais Vakarų šalims.<br>"Youtube" nuotr.
D.Kiseliovas garsėja neapykanta persunktais komentarais Vakarų šalims.<br>"Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:06 AM

D.Kiseliovo pareiškimas per pagrindinį Rusijos valstybinės televizijos kanalą tapo negailestingu įvertinimu lyderiui, kuris, kaip tikėjosi Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas, turėjo labiau priartinti Kijevą prie Maskvos.

Iš D.Kiseliovo pastabų galima spėti, kad Maskva veikiausiai nesieks sugrąžinti V.Janukovyčiaus į valdžią, nors Rusija ragino Kijevą vykdyti taikos susitarimą, pagal kurį prezidentas bent jau formaliai turėjo likti vadovauti šaliai iki naujų rinkimų.

Laidų vedėjas, garsėjantis tulžingais pasisakymais prieš Vakarų šalis, kritikavo Jungtines Valstijas ir Europos Sąjungą (ES) dėl jų vaidmens Ukrainos krizėje, tačiau vėliau nusitaikė į V.Janukovyčių, pareiškęs, kad pagrindinė kaltė tenka šalies lyderiui.

„Vakarai yra Vakarai, tačiau bet kokiu atveju valstybės vadovui tenka esminė atsakomybė už savo šalį“, – D.Kiseliovas sakė per laidą „Vesti nedeli“ („Savaitės žinios“), kuri buvo rodoma kanalo „Rossija 1“ po Sočio žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijos transliacijos.

„Viktoras Janukovyčius, turintis visas prezidento galias, turėjo pareigą užtikrinti šalies stabilumą, įveikti susipriešinimą ir ryžtingai sustabdyti ekstremizmą“, – pažymėjo jis.

„Janukovyčius pasirodė esantis nepajėgus ne vien sukurti valstybės strategiją, bet netgi suformuluoti realių savo šalies nacionalinių interesų“, – pridūrė D.Kiseliovas, kurį V.Putinas šį mėnesį apdovanojo medaliu ir kurio laidose analitikai ieško užuominų apie Kremliaus poziciją bei planuojamus veiksmus.

„Janukovyčius tik atrodė amorfiškas; tikrovėje jis ėmėsi veiksmų. Rezultatas: tikra Ukrainos žmonių, savo partnerių ir netgi – kas yra visiškai žema – savo politikos išdavystė“, – komentavo laidos vedėjas.

„Padariniai – neatitaisomi. Ukraina yra per žingsnį nuo skilimo ir galbūt jau yra peržengusi pilietinio karo slenkstį, – pridūrė jis. – Dabar Ukrainoje nebėra tokio politinio veiksnio kaip Janukovyčius. Jis po savęs paliko ... anarchiją.“

V.Janukovyčius išprovokavo tris mėnesius trukusią ir dešimtis žmonių gyvybių pareikalavusią priešpriešą, kai, spaudžiamas Rusijos, lapkritį atsisakė pasirašyti politinės asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis su ES bei pareiškė, kad Ukraina sieks grįžti prie glaudesnių ryšių su Maskva.

Praeitą penktadienį jis pasirašė taikos sutartį su opozicijos lyderiais po anksčiau tą savaitė vykusių kruvinų susirėmimų tarp protestuotojų ir saugumo pajėgų Kijevo centre, tačiau vėliau pabėgo iš sostinės, o įstatymų leidėjai nedelsdami balsavo už jo nušalinimą bei paskyrė laikiną šalies vadovą.

V.Janukovyčiaus buvimo vieta iki šiol nežinoma.

Rusija, kuri gruodį pasiūlė Ukrainai 15 mlrd. dolerių finansinės pagalbos paketą, praeitą savaitę leido suprasti, kad V.Janukovyčius turi atkurti tvarką, nes priešingu atveju neteks Maskvos paramos. Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas sakė, kad jo vyriausybė negali palaikyti visaverčių ryšių su lyderiu, į kurį „valomasi kojas kaip į skudurą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?