Maidano širdyje – prabangus V.Janukovyčiaus sūnaus visureigis

Specialiai lrytas.lt, Kijevas

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Feb 24, 2014, 8:17 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:14 AM

Pirmadienio rytą Kijevo Nepriklausomybės aikštėje, kuri jau tris mėnesius yra Maidano širdis, kilo sumaištis. Sukilėliai čia atvilko prabangų jaunėlio Viktoro Janukovyčiaus visureigį, paimtą iš užmiesčio vilos. Tviskantis, brangus automobilis buvo pastatytas šiaurinėje aikštės dalyje, šalia tos vietos, kur kraunamos gėlės ir žvakutės sukilėlių aukoms atminti.

„Pažiūrėkite, kaip bjaurybė gyveno“, – praeidamas pro amerikiečių visureigį „International MXT“ nusispjovė vienas sukilėlių. Prieš kelias akimirkas jis paprašė savo bendražygio, kad mobiliuoju telefonu nufotografuotų jį prie brangaus eksponato. Tokių šalia visureigio besifotografuojančių protestuotojų pirmadienio rytą buvo daug.

Šis automobilis kainuoja apie 150 tūkst. JAV dolerių, tačiau sukilėliai tikino, kad nuverstojo prezidento sūnaus žaisliukas yra penkis kartus brangesnis.

Galingas, keturių varomų ratų visureigis gali važiuoti ir bekele, tačiau V.Janukovyčiaus modifikacija buvo kiek žemesnė ir skirta mėgautis patogia kelione keliais. Pirmadienio rytą automobilio salone snaudė du kaukėti ir pistoletais ginkluoti sukilėliai.

Visureigis sekmadienio vakarą buvo paimtas iš V.Janukovyčiaus sūnaus vilos, kuri stūkso Kijevo užmiestyje. Ten sukilėliai rado didelę prabangių automobilių kolekciją: nuo brangių „Mercedes-Benz“ kabrioletų iki senovinių automobilių.

Maždaug po valandos, apie 8 val. 30 min., visureigis „International MXT“ riaumodamas išvažiavo iš Maidano ir pro barikadas nuriedėjo į senamiestį. Maidano aktyvistai žada, kad pirmadienį visa prabangių automobilių kolekcija bus išrikiuota prie Kijevo merijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.