Tailando premjerė pasekė V.Janukovyčiaus pavyzdžiu

Tailando ministrė pirmininkė Yingluck Shinawatra išvyko iš Bankoko ir apsistojo už 150 kilometrų nuo šalies sostinės. Tai pirmadienį pranešė vyriausybės vadovės atstovai, informuoja ”Reuters”.

Tailando premjerė Y.Shinawatra išvyko iš Bankoko, kurį krečia daugiatūkstantiniai protestai prieš valdžią.<br>"Reuters" nuotr.
Tailando premjerė Y.Shinawatra išvyko iš Bankoko, kurį krečia daugiatūkstantiniai protestai prieš valdžią.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:06 AM

Pasak premjerės padėjėjų, ji sėkmingai eina savo pareigas ir nebūdama Bankoke. Kur konkrečiai yra Y.Shinawatra ir kiek laiko ji ten praleido, nežinoma. Jos buvimo vietos nežino net ir kai kurie ministrai.

Bankoko ir kitų didelių miestų gatvėse tęsiasi protesto akcijos, dalis vyriausybės pastatų tebėra užblokuoti. Sekmadienį nežinomas asmuo paleido ugnį į demonstrantų minią ir nušovė penkerių metų vaiką, praneša „BBC News”.

Tą pačią dieną sprogus bombai sostinės prekybos kvartale, žuvo trys žmonės, tarp jų - du vaikai. Dar 22 žmonės buvo sužeisti.

Tailando vyriausybė laikinai eina pareigas ir turi atsisakyti savo įgaliojimų, kai bus paskelbti vasario 2 d. įvykusių rinkimų rezultatai. Bet balsavimą iš esmės sužlugdė demonstrantai, kurie reikalavo pakeisti rinkimų sistemą.

Anksčiau buvo žadama susumuoti rinkimų rezultatus iki balandžio mėnesio, bet dabar ši data atidėta neribotam laikui.

Protestuotojai siekia, kad atsistatydintų Tailando premjerė Y.Shinawatra. Opozicijos nuomone, jai pernelyg didelę įtaką daro jos brolis Thaksinas Shinawatra, kuris anksčiau taip pat vadovavo vyriausybei, bet buvo nuverstas 2006 metais.

Y.Shinawatra partija laimi rinkimus, nes jos populistinę politiką remia šiauriniai šalies rajonai, kur gyventojų daugumą sudaro daugiausiai neišsilavinę žemdirbiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.