Ukraina skelbia V.Janukovyčiaus paiešką

Nusišalinusiu paskelbtam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui išduotas arešto orderis, pranešė einantis vidaus reikalų ministro pareigas Arsenas Avakovas. Pakelbta V.Janukovyčiaus paieška, rašo zn.ua.

Paskutinė žinoma V.Janukovyčiaus buvimo vieta – jo privati rezidencija Balaklavos rajone.<br>AP nuotr.
Paskutinė žinoma V.Janukovyčiaus buvimo vieta – jo privati rezidencija Balaklavos rajone.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:06 AM

Paskutinė žinoma V.Janukovyčiaus buvimo vieta – jo privati rezidencija Balaklavos rajone. Iš ten jis kartu su prezidento administracijos vadovu A.Kliujevu trimis automobiliais pajudėjo nežinoma kryptimi, išjungė visas ryšio priemones.

Preliminariais duomenimis, V.Janukovyčius atsisakė valstybinės apsaugos.

„Šio ryto informacija. Iškelta baudžiamoji byla dėl taikių piliečių masinių žudynių. V.Janukovyčiui ir keletui kitų aukštas pareigas užimančių asmenų paskelbta paieška“, - parašė A.Avakovas savo „Facebook“ paskyroje.

Pasak ministro, jis visą naktį rūpinosi padėties Sevastopolyje sureguliavimu ir buvusio šalies vadovo paieškomis.

„Penktadienį, vasario 21 d., V.Janukovyčius, lydimas A.Kliujevo, sraigtasparniais iš Kijevo išskrido į Charkovą, planuodamas dalyvauti Regionų partijos deputatų suvažiavime Charkove. Šeštadienį, vasario 22 d., V.Janukovyčius, pernakvojęs valstybinėje rezidencijoje Charkove, atsisakė dalyvauti suvažiavime, įrašė vaizdo kreipimąsi ir sraigtasparniais išskrido į Donecko oro uostą.

Atvykęs į Donecko oro uostą, kartu su apsauga iš sraigtasparnių persėdo į du privačius lėktuvus. Bandė išskristi. Pasienio tarnyba sukliudė išskridimui. Po to V.Janukovyčius nuvyko į valstybinę rezidenciją Donecke, kur prabuvo keletą valandų. Vėlų vasario 22-osios vakarą automobiliais, be kelių milicijos palydos, V.Kanukovyčiaus kortedžas išvyko į Krymą“, - rašė A.Avakovas.

Jo duomenimis, vasario 23 d. V.Janukovyčius atvyko į Krymą ir apsistojo vienojeiš privačių sanatorijų, tikslingai vengdamas specialiųjų valstybinių objektų, tarp jų ir specializuotos prezidentinės valstybinės vilos, į kurią anksčiau mėgdavo atvažiuoti.

„Sužinojęs apie parlamento sprendimą skirti laikinai eiti Ukrainos prezidento pareigas A.Turčinovui, ir apie tai, kad į Krymą išskrido naujai paskirti VRM ir Saugumo tarnybos vadovai, V.Janukovyčius skubiai paliko privačią sanatoriją ir išvyko Belbeko oro uosto kryptimi, kuriame tuo metu jau buvome mes su Nalivaičenka.

23 val. 50 min. V.Janukovyčius, neprivažiavęs Belbeko oro uosto, sustojo privačioje rezidencijoje Balaklavos rajone. Surinko savo apsaugą – paklausė, „kas jį lydės ir toliau“, o „kas pasiliks čia“. Dalis apsaugos darbuotojų pareiškė norą „pasilikti čia“.

V.Janukovyčius atsisveikino su jais – perdavė oficialų atsisakymą nuo valstybinės apsaugos (pateikiu skanuotą dokumentą). Neišvykę su juo valstybinės apsaugos valdybos darbuotojai pasiėmė visus valstybinius ginklus, kad perduotų juos Krymo padaliniui“, - pranešė A.Avakovas.

Po to, jo duomenimis, su likusia apsaugos dalimi V.Janukovyčius, lydimas A.Kliujevo, trimis automobiliais išvažiavo nežinoma kryptimi, atjungę visas ryšio priemones.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.