Ukrainos prokuroras auksą mėgo labiau nei prezidentas

Kiek reikia turėti pinigų, kad namo tualeto unitazo šveitiklis būtų padengtas auksu? Toks klausimas kamuoja ukrainiečius, šį savaitgalį išvydusius reportažą iš buvusio Ukrainos generalinio prokuroro Viktoro Pšonkos namų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2014, 8:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:17 AM

Praėjusią savaitę iš pareigų atleistas ir, kaip spėjama, į Rusiją pabėgęs prokuroras mėgavosi prabanga ir pasižymėjo dar prastesniu skoniu, nei jo geras draugas buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Daugelis didelio namo kambarių, net vonia ar tualetas, V.Pšonkos namuose blizga auksu. Žurnalistai pažymi, jog buvęs prokuroras serga didybės manija – namuose pilna portretų, kai kuriuose jis nupieštas kartu su V.Janukovyčiumi, kitur vaizduojamas lyg romėnų imperatorius.

Reportažą iš V.Pšonkos namų galite pažiūrėti čia.

Tai jau ne pirma reportažų serija iš buvusių Ukrainos vadovų namų. Praėjusį savaitgalį žmonės išvydo, kaip V.Janukovyčius gyveno savo namuose Kijeve ir pajūrio rezidencijoje. Joje, remiantis dokumentais, vien šviestuvams buvo išleista daugiau kaip 100 mln. litų.

Akivaizdu, kad šalyje, kurioje klesti korupcija, įtakingi politikai gyvena ne tik iš algos. Tarp daugybės dokumentų, kurių nespėta sunaikinti, buvo rasta ir juodoji buhalterija.

V.Janukovyčiaus namuose buvo rastas zoologijos sodas, degalinė, laivas-svečių namai, gyvulių ūkis, maisto kokybės tikrinimo laboratorija, automobilių muziejus. Neskoningai įrengti kambariai tviska nuo aukso spalvų.

Žmonės į Ukrainos prezidento namus traukė lyg į parodą, tačiau prasidėjus vagystėms ekskursijos buvo uždraustos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.