Londone nužudyto kario žudikams paskelbti nuosprendžiai

Praėjusią gegužę pietų Londone žiauriai nužudyto britų kario Lee Rigby budeliams paskelbti nuosprendžiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:56 PM

29-erių Michaelas Adebolajo nuteistas iki gyvos galvos, o 22-ejų Michaelui Adebowale skirta bausmė - kalėjimas 45 metams.

Nusikaltimas buvo įvykdytas gegužės 22 dieną Pietų Londone, netoli kariuomenės barakų. M.Adebolajo ir M.Adebovalas 25-erių Afganistano karo veteraną L.Rigby partrenkė automobiliu. L Rigby neteko sąmonės, o užpuolikai peiliais ir mėsos kapokle bandė nupjauti jam galvą. Tuomet įtariamieji nuvilko aukos kūną į kelio vidurį, o M.Adebolajo paprašė praeivio, kad šis juos nufilmuotų.

„Prisiekiu visagaliu Alachu, kad niekuomet nesiliausime su jumis kovoti. Vienintelė priežastis, kodėl mes nužudėme šį žmogų, yra ta, kad musulmonai kasdien žūsta nuo britų karių rankų,“ – į filmavimo kamerą sakė M.Adebolajo.

„Akis už akį, dantis už dantį“, – pridūrė jis.

Žiaurus nusikaltimas šokiravo Didžiąją Britaniją. Po incidento padaugėjo neapykantos nusikaltimų prieš musulmonus, dešiniųjų grupės surengė kelis protestus prieš islamą, o vyriausybė žadėjo imtis griežtesnių veiksmų prieš radikalaus islamo dvasininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.