Slapti V.Janukovyčiaus keliai: Rusija, vėliau - Azija

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius jau paliko šalį ir šiuo metu yra Rusijoje, praneša gordonua.com. Tai žurnalistui Dmitrijui Gordonui papasakojo šaltinis iš aukštų pareigūnų jėgos struktūrose.

Pasak šaltinio, Rusija bėgliui V.Janukovyčiui – tik tarpinė stotelė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Pasak šaltinio, Rusija bėgliui V.Janukovyčiui – tik tarpinė stotelė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:01 PM

Pasak šaltinio, Rusija bėgliui V.Janukovyčiui – tik tarpinė stotelė. Iš čia jis ketina išskristi į vieną iš Azijos šalių. Manoma, kad ta šalis – Indonezija, kur V.Janukovyčius turi įrengtą bazę.

Panašią informaciją pateikia ir glavcom.ua. Pasak šaltinio iš teisėsaugos organų, Rusijoje kartu su buvusiu Ukrainos prezidentu yra ir abu jo sūnūs.

Teigiama, kad pakeliui į Krymą V.Janukovyčius pernakvojo Donecke pas Rinatą Achmetovą, o Kryme gyveno pas Pavelą Lebedevą.

Į Rusiją V.Janukovyčius nuplaukė jūra su jaunesniuoju sūnumi. Vyresnysis sieną su Rusija Donecko srityje kirto automobiliu.

Buvo Maskvoje?

Naujienų agentūra RBK, remdamasi savo šaltiniais, pranešė, kad V.Janukovyčius yra Pamaskvyje.

Anot vieno RBK pašnekovo, V.Janukovyčius į Maskvą atvyko naktį iš pirmadienio į antradienį. Pasak jo, V.Janukovyčių matė viešbutyje „Radisson Royal“ (buvęs viešbutis „Ukraina“). Tai patvirtino ir šaltinis, artimas šio viešbučio administracijai, rašo BNS.

„Grupė žmonių klubo restorane 11-ajame aukšte praleido visą naktį iš antradienio į trečiadienį, sakė vienas šaltinių.

Pasak jo, šį renginį saugojo specialiosios tarnybos, imtasi sustiprintų saugumo priemonių, aptarnaujančio personalo neįsileista.

Taip pat minėta, kad V.Janukovyčius tame viešbutyje neapsigyveno, dabar jis esąs Barvichoje, kur yra sanatorija „Barvicha“, priklausanti Rusijos prezidento reikalų valdybai.

Agentūros RBK duomenimis Maskvoje gali būti ir buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka, nes panašų asmenį matė viešbučio „Ukraina“ vestibiulyje.

Ir viešbučio „Radisson Royal“ direktorius, ir Rusijos prezidento reikalų valdyba neigia, kad V.Janukovyčius yra vienoje Pamaskvio sanatorijų.  

Įtrauktas į tarptautinį sąrašą

Ukrainoje paskelbta V.Janukovyčiaus paieška kaip įtariamajam dėl masinių žmogžudysčių sunkinančiomis aplinkybėmis.

Generalinis prokuroras Olehas Machnyckis pranešė, kad V.Janukovyčius įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.

Ukrainos naujoji valdžia sako, kad po tris mėnesius trukusių gatvių protestų parlamento nuverstas ir besislapstantis V.Janukovyčius yra ieškomas dėl „masinių žudynių“, susijusių su protestuotojų, kurie buvo nušauti kovinėmis kulkomis, mirtimi.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.