Austrijoje sulaikytas rusų nusikaltėlių gaujos vadeiva

Austrijos policija sulaikė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:34 PM

Anatolijus Radčenka kaltinamas vadovavimu gaujai, atsakingai už daugybę nusikaltimų 1991-2009 metais, tarp kurių - mažiausias trys nužudymai ir du pasikėsinimai į gyvybę, ginklų kontrabanda, turto prievartavimas ir sukčiavimas.

Įtariamasis buvo sulaikytas Vienoje antradienį po ketverių metų slapstymosi nuo Rusijos policijos. Arešto metu policija aptiko suklastotą Čekijos pasą.

Laikraštis „Kommersant“ antradienį skelbė, kad tyrėjai įtaria, jog A.Radčenka turi ryšių su buvusiu trečio pagal dydį Rusijos miesto Novosibirsko mero pavaduotoju Aleksandru Solodkinu.

A.Solodkinas ir jo tėvas šiuo metu yra teisiami dėl priklausymo nusikalstamai organizacijai.

Dabar A.Radčenkos laukia ekstradicijos į Rusiją procedūros. Šis procesas gali trukti kelis mėnesius, informavo „Kommersant“.

A.Radčenka, kai 2009 metais išvyko iš Rusijos, buvo įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą. Kaip buvo skelbiama, jis pirmiausia slapstėsi Tailande. Tada bėglys paskelbė vaizdo įrašą, kuriame apkaltino Rusijos policiją bylos sufabrikavimu. Vėliau jis išvyko į Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.