Šveicarija sutinka užblokuoti V.Janukovyčiaus sąskaitas

Asmenų, kurių sąskaitos įšaldytos, pavardės neskelbiamos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 7:59 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:53 PM

Šalies bankai paraginti būti „budresni, tvarkant ukrainiečių indėlius Šveicarijoje“, teigė Užsienio reikalų ministerijos Berne atstovas. Atsakydamas į klausimą, ar Šveicarija neišduos vizų V.Janukovyčiui ir jo aplinkos žmonėms, jei dėl to būtų kreiptasi, atstovas pareiškė tik tiek, kad situacija Ukrainoje „labai įdėmiai stebima“.

Apie galimus V.Janukovyčiaus turtus užsienyje oficialiai nėra nieko žinoma. Tačiau jo sūnus Oleksandras 2011-aisiais Ženevoje atidarė savo kompanijos MAKO filialą ir, anot žiniasklaidos pranešimų, per trejus metus uždirbo pusę milijardo dolerių (365 mln. eurų).

 Neribotam laikui įšaldomos 18 Ukrainos piliečių sąskaitos Austrijos nacionaliniuose bankuose. Tai penktadienį pranešė naujienų agentūra APA, remdamasi šalies užsienio reikalų ministerija.

Asmenų, kurių sąskaitos įšaldytos, pavardės neskelbiamos.

Agentūros žiniomis, sąskaitų įšaldymas suderintas su Europos užsienio politikos veiklos tarnyba, Austrijos federalinio kanclerio žinyba ir Finansų ministerija.

„Ši saugumo priemonė yra laikina, kol įsigalios atitinkami ES sprendimai”, - pažymėjo užsienio reikalų ministerijos atstovas. Bet jis nepatikslino, kokie sprendimai turimi omenyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.