V.Putinas įspėjo ES lyderius dėl Ukrainos

Paragino susilaikyti 

V.Putinas sakė, kad smurtas toliau neturi būti eskaluojamas Ukrainoje.<br>AP nuotr.
V.Putinas sakė, kad smurtas toliau neturi būti eskaluojamas Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:08 PM

Ukrainos laikinoji vyriausybė penktadienį paskelbė, kad Rusijos jėgos buvo užėmusios du oro uostus Krymo pusiasalyje – vienintelėje Ukrainos dalyje, kur gyventojų daugumą sudaro rusai.

Krymas yra paskutinis didelis priešinimosi Viktoro Janukovyčiaus nuvertimui bastionas.

Paragino susilaikyti 

Prancūzija, Vokietija ir Lenkija penktadienį sakė, kad „labai nerimauja“ dėl įvykių Kryme, ir paragino visas šalis susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, keliančių pavojų Ukrainos teritoriniam vientisumui.

Bendrame užsienio reikalų ministerijų pareiškime šios trys šalys sako, kad Ukrainos krizę ilgam laikui galima išspręsti tik tuo atveju, jei visos politinės jėgos pritars šiam tikslui.

„Mes labai nerimaujame dėl nestabilios situacijos Kryme, - sakoma ministerijų pareiškime, kurį Paryžiuje išplatino Prancūzijos užsienio reikalų ministerija. - Turi būti daroma viskas, kad sumažėtų įtampa šiame rytiniame regione ir visos suinteresuotos šalys būtų paragintos kalbėtis“.

„Vėl patvirtiname savo paramą šalies teritoriniam vientisumui ir raginame visas šalis Ukrainoje susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, kurie galėtų kelti jam grėsmę“, - pažymima pareiškime.

Nuomonę pareiškė JAV

Jungtinės Valstijos perspėjo Rusiją nekaitinti padėties Ukrainoje ir kėlė klausimą dėl Rusijos šarvuočių ir karinio personalo buvimo ten, pasakė J.Kerry po pokalbio telefonu su S.Lavrovu.

„Mes iškėlėme klausimą dėl oro uostų, kėlėme klausimą dėl šarvuočių, kėlėme klausimą dėl personalo įvairiose vietose“, – sakė JAV valstybės sekretorius.

„Ir mums buvo pasakyta, kad jie nėra įsitraukę į jokį suverenumo pažeidimą ir neketina to daryti; tačiau aš vis dėlto pasakiau, kad tai gali būti neteisingai suprasta šiuo metu, kai ir taip pakanka įtampos, taip pat, kad visiems svarbu būti itin atsargiems ir neskleisti klaidinančių žinių“, – nurodė J.Kerry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.