V.Janukovyčius įrodė esąs gyvas - paskelbė dar vieną pareiškimą

Gandai apie nušalinto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus mirtį nuolat netyla. Antradienį Rusijos laikraštis „Moskovskij komsomolec“, remdamasis savo šaltiniu, pranešė, kad V.Janukovyčių ištiko infarktas, jis gydomas vienoje Maskvos ligoninių. Tai - ne pirmas kartas, kuomet pranešama apie V.Janukovyčiaus pablogėjusią sveikatą ar mirtį. panašu, kad buvęs Ukrainos vadovas norėjo įrodyti, kad tebėra gyvas, todėl surengė dar vieną spaudos konferenciją.

Kaip ir praėjusį kartą vasario 28-ąją, V. Janukovyčius kalbėjo Rostove prie Dono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kaip ir praėjusį kartą vasario 28-ąją, V. Janukovyčius kalbėjo Rostove prie Dono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:38 PM

Nušalintas nuo valdžios Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius antradienį Rusijos mieste Rostove prie Dono paskelbė dar vieną pareiškimą. Jo metu V.Janukovyčius pareiškė esąs gyvas, neigė pabėgęs iš šalies ir vėl supeikė valdžią Kijevę, kuriuos pavadino perversmininkais. Jis ir toliau save vadina legitimiu Ukrainos vadovu ir netgi pareiškė, kad greitai grįš į Kijevą.

"Kai tik leis aplinkybės, o aš tikiu, kad laukti liko nedaug, grįšiu į Kijevą", - pareiškė V.Janukovyčius. Jis taip pat pareiškė, kad JAV finansinė parama Ukrainai yra neteisėta. V.Janukovyčius netgi tikino, kad kreipsis į JAV Kongresą bei Aukščiausiąjį teismą, kad šios institucijos įvertintų padėtį Ukrainoje. JAV yra pažadėjusi Ukrainai skirti 1 mlrd. dolerių pagalbą, kurios Ukrainai reikia norint padengti įsiskolinimus už dujas Rusijos bendrovei "Gazprom".

Praėjusį kartą V. Janukovyčius kalbėjo Rostove prie Dono vasario 28-ąją. Tai buvo jo pirmas viešas pasirodymas po to, kai Ukrainos parlamentas nušalino jį nuo valdžios.

Tąsyk bendraudamas su žurnalistais jis atsiprašė Ukrainos žmonių, paragino surengti nacionalinį referendumą ir papasakojo apie savo pabėgimo iš Ukrainos aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.