Tyrimas dėl dingusio lėktuvo: sabotažas arba pagrobimas

Beveik prieš savaitę dingęs

Lėktuvo paieška dabar išplėsta ir į Indijos vandenyną.<br>AP nuotr.
Lėktuvo paieška dabar išplėsta ir į Indijos vandenyną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-14 17:54, atnaujinta 2018-02-15 10:11

Lėktuvo paieška dabar išplėsta ir į Indijos vandenyną. „Paprastai po kurio laiko tyrimo laukas siaurėja, - sakė Malaizijos transporto ministras Hishammuddinas Husseinas. - Tačiau tai nėra normalus tyrimas. Šiuo atveju nauja informacija verčia mus paiešką vykdyti vis kituose regionuose“.

„Reuters“ duomenimis, kariuomenės radarai kažkokį lėktuvą užfiksavo skrendant oro keliu virš Andamanų jūros į vakarus nuo Malaizijos. Tai esą buvo MH370 reisu skridęs lėktuvas. Šiuo keliu orlaiviai skrenda į Artimuosius Rytus arba Europą. Tai esą rodo, kad „Boeing 777“ sąmoningai buvo nukreiptas į šią erdvę - arba apmokyto piloto, arba atitinkamai užprogramuoto autopiloto. Dabar tyrimas sukoncentruotas į sabotažą arba pagrobimą, sakė aukštas Malaizijos policijos atstovas.

Tačiau be to, kad kursą galėjo pakeisti pilotas arba pagrobėjas, yra ir kitų galimybių, kurios tiriamos, sakė ministras H.Husseinas. Esą gali būti, kad orlaivis sprogo ore. Ministras neatmetė galimybės, kad, pavyzdžiui, piloto namuose bus atlikta krata. Be to, bus ieškoma daugiau informacijos apie 239 lėktuvu skridusius žmones.

Keleivinis lėktuvas naktį į šeštadienį pakilo Kvala Lumpūre skrydžiui į Pekiną ir po valandos dingo iš civilių radarų ekranų.

Jei orlaivis iš tikrųjų nukrito Indijos vandenyne, gali būti sunku rasti jo nuolaužas. Paviršiuje vyrauja stiprios srovės, kurios per trumpą laiką lėktuvo fragmentus gali nunešti daug kilometrų. Be to, gylis čia siekia daugiau kaip 7 000 metrų, tai yra daug daugiau bei Pietų Kinijos jūroje, virš kurios nutrūko kontaktas su lėktuvu.

„Boeing 777“ laikomas patikimu lėktuvu. Iki šiol su juo buvo įvykęs tik vienas mirtinas incidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.