“Youtube“ užblokavo Kremliaus propagandos ruporą

Populiarus vaizdų tinklapis "YouTube" pasekė sankcijas Rusijai įvedusių Vakarų šalių pavyzdžiu ir nusprendė blokuoti Kremliaus propagandos ruporu vadinamo "Russia Today" transliavimą, skelbia "International Business Times".

Kremliaus išlaikoma "Russia Today" garsėja V.Putino politikos liaupsinimu.<br>"Youtube" nuotr.
Kremliaus išlaikoma "Russia Today" garsėja V.Putino politikos liaupsinimu.<br>"Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

"Kanalas blokuojamas dėl grubių ir besikartojančių „YouTube“ taisyklių pažeidimų – brukalų, azartinių lošimų reklamos, klaidinančio turinio ir kitų“, – tokį paaiškinimą pateikė "YouTube".

Kanalo RT vadovė Margarita Simonian savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Mūsų kanalas užblokuotas. Tai buvo populiariausias naujienų kanalas „YouTube“ portale, kurio siužetai buvo peržiūrėti daugiau nei milijardą kartų.“

Ji išreiškė viltį, kad kanalas buvo blokuotas dėl techninių gedimų, kuriuos pavyks pašalinti. Šiuo metu visas propagandinio kanalo turinys yra nepasiekiamas.

„Russia today“ yra viena Rusijos propagandos priemonių, kuri transliuoja anglakalbei auditorijai visame pasaulyje. Kanale dirba daug žurnalistų iš Vakarų šalių, kurie dažnai pateikia Vakarus kritikuojančius siužetus ir liaupsina Kremliaus politiką.

Beje, panašių priemonių buvo imtasi prieš dvejus metus. Tiesa, tuomet "YouTube" teigė, kad "Russia Today" buvo blokuotas dėl techninių nesklandumų. Beje, neseniai keli "Russia Today" žurnalistai viešai išreiškė savo nepritarimą Rusijos veiksmams Kryme/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.