Įkvėpta Krymo į Rusijos glėbį prašosi ir Padniestrė

Kryme surengto referendumo rezultatai dar nenuramino aistrų pasaulyje, o pavymui atplėštos Ukrainos teritorijos į Rusijos sudėtį prašosi kita nepripažinta respublika – nuo Moldovos atskilusi Padniestrė, rašo laikraštis „Vedomosti“.

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

2014-03-18 09:42, atnaujinta 2018-02-15 08:17

Po Sovietų sąjungos griūties ir trumpo, bet kruvino 1992-ųjų karo nuo Moldovos atskilusi Padniestrė iki šiol yra nepripažinta valstybė. Ją nepriklausoma laiko tik Pietų Osetija ir Abchazija, kurios taip pat nėra pripažintos.

Tačiau įkvėptas Krymo referendumo ir prašymo priimti į Rusijos sudėtį Padniestrės Aukščiausios tarybos pirmininkas Michailas Burla Rusijos Dūmai nusiuntė tokį pat prašymą.

Padniestrė dar 2006 metais surengė tarptautinių stebėtojų kritikuotą referendumą, kuriame už prisijungimą prie Rusijos esą balsavo 97,2% rinkėjų. Rusija šį balsavimą pripažino legitimiu. Pernai Padniestrė priėmė įstatymą, pagal kurį regione galioja ir Rusijos teisė, o rusų kalba yra valstybinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.