Australija įveda sankcijas Rusijai

Australijos pareigūnai taikys tikslines finansines sankcijas ir kelionių apribojimus Rusijos ir

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:35 AM

Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop informavo, kad sankcijos bus taikomos 12-kai kol kas neįvardijamų asmenų iš Rusijos ir Ukrainos, prisidėjusių „prie Maskvos grėsmės Ukrainos nepriklausomybei ir teritoriniam vientisumui“.

„Stipriausiais žodžiais smerkiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą aneksuoti Ukrainos Krymo teritoriją, - sakė ministrė. - Neteisėtas kovo 16 dienos balsavimas vyko Rusijos pajėgoms efektyviai kontroliuojant pusiasalio teritoriją ir negali būti laikomas teisinio Krymo statuso pakeitimo pagrindu“.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) sankcijų prieš V.Putinui politiškai artimus asmenis ėmėsi pirmadienį. Apie tam tikrus apribojimus taip pat prabilo Japonija ir Kanada.

„Situacija Ukrainoje išlieka labai rimta, egzistuoja karinio konflikto tikimybė, - kalbėjo J.Bishop. - Per Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą palaikome glaudžius ryšius su savo sąjungininkais, taip pat pasmerkėme Maskvos veiksmus Ukrainoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.