Estijos viceadmirolas: „Mistral“ keltų grėsmę šaliai

Buvęs Estijos ginkluotųjų pajėgų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:07 AM

Viceadmirolas pažymėjo, kad tokios klasės laivai gali būti panaudoti priešakinėms puolamosioms operacijoms prieš mažesnes valstybes.

„Mistral“ klasės desantinis laivas gali būti naudojamas ne tik kaip mobili vadavietė - jame telpa iki 900 karių, 35 sraigtasparniai ir neskelbiamas skaičius šarvuotosios technikos. Laive taip pat gali būti patalpinti išsilaipinimui į krantą reikalingi transporteriai. T. Koutso teigimu, Estijai grėsmę kelia būtent laivo universalumas.

Viceadmirolo nuomone, Estijos kariuomenė yra puikiai aprūpinta ir gerai pasirengusi, tačiau šalis neturėtų priemonių pasipriešinti „Mistral“ klasės dydžio laivui.

ELTA primena, kad dviejų „Mistral“ desantinių laivų pirkimo sandėris tarp Maskvos ir Paryžiaus buvo pasirašytas 2010 metais. Pirmasis Prancūzijoje pagamintas laivas „Vladivostokas“ Rusijos laivynui bus perduotas dar šiemet, o „Sevastopolio“ statyba bus baigta kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.