Naujuoju NATO generaliniu sekretoriumi taps norvegas?

Pats J.Stoltenbergas gandų nekomentavo.

J.Stoltenbergas informacijos nekomentuoja.<br>AOP nuotr.
J.Stoltenbergas informacijos nekomentuoja.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:31 AM

Anot italų dienraščio, anoniminiai šaltiniai Aljanse teigia, kad norvego kandidatūrą remia tiek Vokietijos kanclerė Angela Merkel, tiek JAV prezidentas Barackas Obama.

Pats J.Stoltenbergas gandų nekomentavo.

„Visada malonu būti paminėtam įvairiuose kontekstuose, tačiau dabar atsakysiu taip, kaip ir visada. Esu ne kartą įvardytas kaip kandidatas užimti tam tikrą postą ar postus“, – spaudos atstovams kalbėjo buvęs ministras.

Iki „La Repubblica“ straipsnio vyravo įsitikinimas, kad naujuoju NATO vadovu taps asmuo ne iš Skandinavijos. Tarp realiausių pretendentų buvo įvardijami Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini, Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Philipas Hammondas ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Dabartinio Aljanso generalinio sekretoriaus dano Anderso Fogho Rasmusseno kadencija baigsis šių metų rugsėjį. Aljanso vadovo išrinkimui nėra jokios formalios procedūros, dažniausiai valstybės narės jį paskiria bendru sutarimu. Nuo pat organizacijos įkūrimo 1949 metais NATO vadovavo asmenys iš Europos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.