Dingusio lėktuvo piloto brolis nepraranda vilties

„Pastarąjį kartą savo brolį mačiau kovo 7-ąją, jis tikrai atrodė laimingas“, – portalui lrytas.lt sakė dingusio „Malaysia Airlines“ MH370 reiso lėktuvo kapitono Zaharie Ahmado Shah brolis Rawani.

Z.A.Shah (nuotr.) artimieji teigė, kad jis labai mėgo savo darbą.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Z.A.Shah (nuotr.) artimieji teigė, kad jis labai mėgo savo darbą.<br>„Lrytas.lt“ fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Karmazaitė

Mar 20, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:33 AM

Australijos pareigūnams pranešus, kad Indijos vandenyne pastebėti du objektai, piloto artimieji teigė, jog šiandien toliau meldžiasi už dingusį „Boeing 777“. Juo kovo 8-ąją iš Kvala Lumpūro į Pekiną skrido 239 žmonės.

„Trylikta diena. Melskimės už MH370“, – socialiniame tinkle šį rytą paskelbė Z.A.Shah brolis.

Po to, kai tyrėjų akys nukrypo į pagrindinį dingusio lėktuvo pilotą, jo šeimą užgriuvo dėmesys.

Žurnalistai iš viso pasaulio nuolat prašo šeimos narių suteikti informacijos apie Z.A.Shah, tačiau jo artimieji baiminasi, kad jų žodžiai gali būti iškraipyti ir pakenkti broliui. Padaręs išimtį portalui lrytas.lt, Rawani teigė neprarandantis vilties, kad jo brolis ir kiti lėktuvu skridę žmonės yra gyvi.

Paklaustas, kodėl Z.A.Shah namuose buvo skrydžių treniruoklis, pašnekovas atsakė: „Jis labai mėgo savo darbą. Tai buvo ir jo pomėgis.“

Malaiziečio teigimu, kapitonas Z.A.Shah – linksmas žmogus, jis niekada nerizikavo kitų gyvybe. Tačiau į klausimą, ar kovo 8-osios išvakarėse pilotą paliko žmona, Rawani tiesiai neatsakė: „Klausimai apie jo šeimą yra asmeniški.“

Jis ir kiti piloto artimieji taip pat nuolat svarsto, kodėl lėktuvas netikėtai pakeitė kryptį ir kovo 8-osios paryčiais, praėjus mažiau nei valandai po pakilimo, dingo iš civilinių skrydžių kontrolės sistemos ekranų.

„Broli, aš tavęs labai ilgiuosi. Aš tikiuosi pamatyti tavo veidą. Prašau, grįžk atgal. Kiekvieną kartą, kai matau tavo veidą, noriu verkti“, – tokį laišką Rawani dar kovo 14-ąją paskelbė socialiniame tinkle.

Kapitono brolis labai nerimauja ir dėl kitų dingusiųjų, tarp kurių – lėktuvo palydovas Hazrinas. Jo žmona yra penktą mėnesį nėščia.

„Prašau, broli, atgabenk Hazriną saugiai namo“, – prašė Rawani, kartu su kitais artimaisiais prieš kelias dienas internete paskelbęs vaizdo įrašą apie dingusio brolio gyvenimą. Kiekvieną naują žinią apie dingusį lėktuvą gaudo ir Z.A.Shah duktė Aishah, gyvenanti Australijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.