JAV senatorius Europos reakciją į Rusiją vadina silpna

JAV senatorius Johnas McCainas įspėjo, kad po Krymo Rusijos prezidentas Vladimiras

JAV senatorius J.McCainas įspėjo, kad po Krymo Rusijos prezidentas V.Putinas gali imtis agresijos prieš kitas Europos šalis, visų pirma prieš Moldovą ir Latviją.<br>AP nuotr.
JAV senatorius J.McCainas įspėjo, kad po Krymo Rusijos prezidentas V.Putinas gali imtis agresijos prieš kitas Europos šalis, visų pirma prieš Moldovą ir Latviją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:22 AM

Moldova yra šalis, į kurią reikėtų toliau žiūrėti“, - trečiadienį sakė respublikonų senatorius televizijos kanalo „Fox News“ naujienų laidoje „Happening Now“.

Pažymėjęs, kad Moldova nėra NATO narė, J.McCainas, kuris jau daug metų atvirai reiškia įtarimus dėl V.Putino ketinimų, sakė, kad toje šalyje, konkrečiai - separatistinėje Padnestrėje, jau yra rusų karių.

„Ten jau girdimi pagalbos prašymai Rusijai“, - sakė senatorius, užsiminęs ir apie provokacijas, „kokias mes matėme Rytų Ukrainoje“.

J.McCainas sakė nesąs tikras, kad V.Putinas sustos ir nepasiųs pajėgų į Rytų Ukrainą, teigdamas, jog Rusijos prezidentas „tebeturi aplink sutelktų užmaskuotų pajėgų“.

Senatorius taip pat išsakė nuomonę, kad „tokią pačią strategiją“ V.Putinas gali panaudoti ir Latvijoje, kur gyvena daug rusų.

„Nežinau, kaip toli jis eis“, - sakė J.McCainas, pridūręs, kad tai priklauso nuo JAV ir Europos reakcijos, kurią senatorius sukritikavo kaip „neįtikėtinai silpną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.