Kazachstane vaikų akivaizdoje jaguarams sušertas meškiukas

Kazachstano Karagandos zoologijos sodą sudrebino skandalas, panašus į vasarį įvykusį Kopenhagos zoologijos sode. Lankytojai tapo žiauraus reginio liudininkais – mažą meškiuką suėdė du jaguarai. Šis įvykis nebuvo atsitiktinis – zoologijos sodo vadovybė visiškai sąmoningai priėmė sprendimą atiduoti jauniklį suėsti plėšrūnams. Vienintelis dalykas, kurio valdininkai nenumatė, – kad tai įvyks matant žiūrovams, tarp kurių bus ir vaikų, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:30 AM

Šiurpus incidentas įvyko dar sekmadienį, tačiau visuomenė apie jį sužinojo tik Kazachstano gyvūnų globos organizacijos KARE dėka.

Viena zoologijos sodo lankytoja, atėjusi su sūnumi pasižiūrėti gyvūnų, pasakojo, kad meškiukas ir jaguarai buvo gretimuose voljeruose. „Tarp dviejų voljerų – geležinės durelės. Jaguarai jas pastūmė ir įsiveržė pas tą meškiuką“, – pasakojo liudininkė.

Pasak jos, bejėgei aukai plėšrūnai surengė tikrą medžioklę. Iš pradžių vaikė meškiuką, bandantį slėptis po lentyna, iš vienos vietos į kitą. „Po to vienas nuvijo į kraštą, o kitas sugriebė nasrais ir ištraukė iš po lentynos. Ir perkando stuburą“, – pasakojo moteris.

Moters teigimu, tuo metu suaugę lankytojai nuvedė nuo voljero savo verkiančius vaikus. Kai kurie bandė gelbėti meškiuką, belsdami į voljero stiklą, kad atitrauktų plėšrūnų dėmesį.

Žmonės bėgiojo po zoologijos sodą, ieškodami darbuotojų, kurie, kaip jie manė, išgelbės nelaimingąjį mažylį. Tuo metu dauguma manė, kad tai – nelaimingas atsitikimas. Tik vėliau paaiškėjo, kad jaguarai į meškiuko voljerą pateko neatsitiktinai. Jis buvo skirtas jiems kaip maistas. Tiesa, buvo suplanuotas ne pietums, kaip galiausiai išėjo, o vakarienei – darbuotojai planavo jį sušerti jaguarams po to, kai lankytojai išeis iš zoologijos sodo, bet vėliau nusprendė nebelaukti ir įvykdyti nuosprendį.

„Jie tiesiog tingėjo likti vakare, kai nebus lankytojų“, – pasakojo zoologijos sodo darbuotoja Svetlana Piliuk. Ji teigė, kad zoologijos sodo direktorius jau nubaudė už tai atsakingus darbuotojus. Vienam pareikštas papeikimas, kitas bus atleistas iš darbo.

Tačiau zoologijos sodo vadovybė apgailestauja tik dėl to, kad vaizdą prisiėjo matyti lankytojams. Paties meškiuko sušėrimo jaguarams jie nelaiko žiaurumu. Pasak jų, meškos jauniklis pasaulį išvydo ligotas ir bet kuriuo atveju nebūtų ilgai gyvenęs, todėl buvo nuspręsta jį sušerti plėšrūnams.

Zoologijos sodo darbuotoja S.Piliuk pasakojo, kad dviejų jaguarų, sudraskiusių meškiuką, motina anksčiau sudraskė moterį. Jaguarai į Kazachstaną atvežti iš Novosibirsko. Tai tos pačios jaguarės, kuri pernai Novosibirske sudraskė valytoją, jaunikliai. Tragedija įvyko mokinių ekskursijos akivaizdoje.

Įvykis Kazachstane primena vasario 9 d. įvykusią tragediją Kopenhagos zoologijos sode, kai liūtams buvo sušertas sveikas žirafos patinas Marius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.