Prancūzijos gynybos ministras atvyks į Lenkiją ir Baltijos šalis

Prancūzijos gynybos ministras

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

Kalbėdamas prieš Briuselyje vyksiantį Europos Sąjungos viršūnių susitikimą, ministras dar kartą patvirtino, kad dėl Rusijos veiksmų Krymo pusiasalyje Vakarai nesiims jokių karinių veiksmų.

Komentuodamas vizitą Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, J.Y. Le Drianas teigė vykstantis aptarti „galimos pagalbos stiprinant jų (Lenkijos ir Baltijos šalių - vert. past.) saugumą“.

„Tai apims oro erdvės stebėjimo priemones ir NATO saugumo įsipareigojimų užtikrinimą šalims esant itin „trapioje“ padėtyje“, - kalbėjo prancūzas.

Ministro teigimu, egzistuoja tikimybė, kad ES lyderiai atšauks birželį Sočyje planuojamą Bendrijos ir Rusijos viršūnių susitikimą, kaip dalį naujų sankcijų prieš Maskvą dėl Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos.

J.Y. Le Driano teigimu, Prancūzija nesvarstys išankstinio „Mistral“ klasės laivų sandorio nutraukimo su Rusija. Toks žingsnis gali būti žengtas nebent spalį, prieš pat perduodant vieną iš laivų Maskvai.

 Lietuvos krašto apsaugos ministro Juozo Oleko atstovas spaudai Vaidotas Linkus BNS sakė, kad Prancūzijos ministras Jeanas Yves'as Le Drianas Vilniuje viešės penktadienio popietę. Pasak jo, per dvišalį susitikimą numatoma aptarti krizę Ukrainoje ir regioninio saugumo klausimus.

Per pastarąsias dvi savaites Vašingtonas ir NATO ne kartą stengėsi padrąsinti Aljanso nares, anksčiau priklausiusias sovietiniam blokui – tokias kaip Lenkija ir Baltijos šalys.

Siųsdamos žinią, kad NATO palaikytų šias šalis, įvykus bet kokiai konfrontacijai su Maskva, Jungtinės Valstijos pasiuntė į Lietuvą šešis naikintuvus F-15, o Aljanso ankstyvojo perspėjimo lėktuvai suintensyvino patruliavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.