Buvusio ministro namuose - kilogramai aukso ir milijonai

Ukrainos milicija paėmė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:07 AM

A.Avakovas nurodė, kad kratos buvo atliktos tiriant numanomą korupciją energetikos sektoriuje.

„Apstulbau, kai gavau raportą apie kratos)rezultatus šį rytą. Kiek žmogus turi pavogti, kad laikytų tokią „menką sumelę“ namuose kaip kišenpinigius“, – A.Avakovas rašo savo žinutėje socialiniame tinkle „Facebook“.

S.Stavyckio karjera suklestėjo vadovaujant dabar jau nuverstam prezidentui Viktorui Janukovyčiui. Kuro ir energetikos ministru S.Stavyckis buvo paskirtas 2012-ųjų gruodį.

Ukrainos žiniasklaida įvardija šį veikėją kaip V.Janukovyčiaus artimiausios aplinkos narį. Su buvusiu ministru žurnalistams nepavyko susisiekti.

Ukrainos milicija penktadienį suėmė kitą aukšto rango energetikos pareigūną – valstybinės energetikos bendrovės „Naftogaz“ generalinį direktorių Jevheną Bakuliną, atliekant tyrimą dėl korupcijos, kuri, kaip nurodė teisėsauga, galėjo padaryti apie 4 mlrd. dolerių žalą Ukrainos iždui.

„Naftogaz“ atsakinga už Rusijos tiekiamų gamtinių dujų importą ir paskirstymą. Ši įmonė taip pat turi monopolines teises pumpuoti Rusijos dujas tranzitu per Ukrainą į Europos šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.