Maskva: sankcijos mums neatitinka realybės

Maskva pareiškė, kad naujos Europos

ES penktadienį dar 12 Rusijos ir Ukrainos valdininkų įtraukė į „juodąjį sąrašą“ asmenų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Bendrijos šalis ir kurių sąskaitos, jeigu tokių atsiras Europos bankuose, turi būti įšaldytos. Dabar sąrašą sudaro 33 asmenys.<br>AP nuotr.
ES penktadienį dar 12 Rusijos ir Ukrainos valdininkų įtraukė į „juodąjį sąrašą“ asmenų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Bendrijos šalis ir kurių sąskaitos, jeigu tokių atsiras Europos bankuose, turi būti įšaldytos. Dabar sąrašą sudaro 33 asmenys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-22 15:22, atnaujinta 2018-02-15 05:11

Šeštadienį paskelbtame Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad Maskva turi teisę į „akis už akį“ atsaką ES paskelbus naujas sankcijas.

ES penktadienį dar 12 Rusijos ir Ukrainos valdininkų įtraukė į „juodąjį sąrašą“ asmenų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Bendrijos šalis ir kurių sąskaitos, jeigu tokių atsiras Europos bankuose, turi būti įšaldytos. Dabar sąrašą sudaro 33 asmenys.

„Gaila, kad Europos Taryba priėmė sprendimą, kuris neatitinka realybės, - sakoma ministerijos tinklalapyje paskelbtame atstovo Aleksandro Lukaševičiaus pareiškime. - Mes manome, kad laikas grįžti prie praktiško bendradarbiavimo, kuris atspindėtų mūsų šalių interesus. Žinoma, Rusija išlaiko teisę pateikti atitinkamą atsaką į padarytus veiksmus“.

Be kita ko, kitame ministerijos pranešime teigiama, kad Maskva tikisi, jog sprendimas pasiųsti į Ukrainą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misiją padės išspręsti „vidinę ukrainiečių krizę“.

Po kelių nesėkmingų bandymų pastarosiomis savaitėmis penktadienį Rusija sutiko prisidėti prie 56 ESBO narių sprendimo pusmečiui pasiųsti misiją į Ukrainą.

„Šios misijos mandatas parodo naujas politines ir teisines realijas ir nėra taikomas Krymui ir Sevastopoliui, kurie tapo Rusijos dalimi, - rašoma pranešime. - Rusija tikisi, kad objektyvus ir teisingas tarptautinių stebėtojų darbas padės įveikti vidinę ukrainiečių krizę, užkirsti kelią nacionalistų banditizmui, panaikinti ultraradikalias tendencijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.