Ukraina prašo dujų tiekimo iš ES

Kardomąją priemonę parinks teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2014, 4:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:07 AM

A.Jaceniukas tai pareiškė praėjus dienai po to, kai Briuselyje jis ir 28 ES valstybių bei vyriausybių vadovai pasirašė ES ir Ukrainos asociacijos sutarties politinę dalį.

Kalbėdamas po susitikimo su Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku Walteriu Steinmeieriu, A. Jaceniukas pareiškė, kad Ukrainai reikės dujų tiekimo iš ES, jog būtų užtikrintas šalies energetikos saugumas.

Ministrai taip pat kalbėjo apie galimybę, kad Vokietija padėtų Ukrainai modernizuoti ir sustiprinti ginkluotąsias pajėgas.

Rusijos įvykdyta Krymo aneksija sukėlė didžiausią konfrontaciją tarp Rusijos ir Vakarų nuo šaltojo karo pabaigos.

F.W.Steinmeieris pažymėjo, kad tarptautinė bendruomenė privalo neleisti Ukrainos ir Rusijos krizei sukurti naują Europos susiskaldymą.

Ministras tikisi, kad pirmieji Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai į Ukrainą atvyks per ateinančias kelias dienas.

Vokietijos užsienio reikalų ministras šeštadienį taip pat vyksta į šalies rytus, kur Donecke susitiks su vietos valdininkais.

Pranešta, kad šiame mieste Ukrainos saugumo tarnyba (UST) sulaikė vadinamosios Donbaso liaudies kariuomenės lyderį Michailą Čumačenką, nes jis įtariamas kėsinimusi į Ukrainos teritorinį vientisumą.

„UST teismo sprendimu Donecke sulaikė vadinamosios Donbaso liaudies kariuomenės lyderį M.Čumačenką ir pareiškė jam oficialų įtarimą rengimusi nusikaltimui – pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 109-ąjį (veiksmai, kuriais siekiama jėga pakeisti ar nuversti konstitucinę santvarką ar užgrobti valstybės valdžią ) ir 110-ąjį (kėsinimasis į Ukraino teritorinį vientisumą ir nepriklausomybę ) straipsnius“, – sakoma šeštadienį paskelbtame UST spaudos centro pranešime.

Taip pat nurodoma, kad iš M.Čumačenkos paimta medžiaga, „kuri įrodo ketinimus per masinį renginį Donecke raginti dalyvius imtis neteisėtų veiksmų, – pavyzdžiui, jėga užimti srities valstybinės administracijos pastatą“.

„Taip pat nustatyta, kad sulaikytasis ketino pasiskelbti „liaudies gubernatoriumi““, – pažymi UST.

Kardomąją priemonę parinks teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.