Vilties ieškantiems orlaivio teikia kinų palydovinės nuotraukos

Kinija yra viena iš 26 šalių, dalyvaujančių lėktuvo paieškose.

Iš Kinijos palydovo pastebėtas įtartinas objektas, plūduriuojantis vandenyno plote, esančiame už 120 kilometrų nuo zonos, kurioje Australija ieško dingusio Malaizijos lėktuvo.<br>AP nuotr.
Iš Kinijos palydovo pastebėtas įtartinas objektas, plūduriuojantis vandenyno plote, esančiame už 120 kilometrų nuo zonos, kurioje Australija ieško dingusio Malaizijos lėktuvo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2014, 1:41 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:11 AM

Malaizijos susisiekimo ministras Hishammuddinas Husseinas šią žinią paskelbė per kasdienę spaudos konferenciją, kai padėjėjas įteikė jam raštelį.

„Žinia, kurią ką tik gavau – jog Kinijos ambasadorius gavo palydovines nuotraukas, (kuriose matomi) plūduriuojantys objektai pietiniame koridoriuje – ir jie pasiųs laivus patikrinti“, – sakė ministras.

Vėliau paskelbtame pranešime spaudai Malaizijos susisiekimo ministerija patikslino, kad pastebėtas vienas „įtartinas“ objektas, kurio ilgis – apie 22,5 metro, o plotis – 13 metrų.

Hishammuddinas Husseinas buvo pateikęs kitokius matmenis – kaip aiškinama pranešime, dėl nesusikalbėjimo telefonu.

Kinijos valstybinė televizija vėliau paskelbė neryškios palydovinės nuotraukos kopiją be įvardytos datos.

Pridėtos koordinatės rodo, kad objektas yra maždaug toje pačioje akvatorijoje atokioje Indijos vandenyno pietryčių dalyje, kur kovo 16 dieną palydovo padarytose nuotraukose buvo pastebėti du įtartini objektai. Apie juos Australijos vyriausybė paskelbė ketvirtadienį.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad naujasis objektas buvo pastebėtas maždaug už 120 kilometrų nuo vietos, kur Australija pastebėjo numanomas nuolaužas.

Australijos ir JAV lėktuvai naršė tą teritoriją tris pastarąsias dienas, tačiau nepastebėjo jokių įtartinų nuolaužų.

Kinija yra viena iš 26 šalių, dalyvaujančių lėktuvo paieškose.

MH370 reisu į Pekiną skridęs lėktuvas su 239 žmonėmis iš radarų ekranų dingo jam skrendant netoli Malaizijos rytinės pakrantės kovo 8 dieną, praėjus mažiau nei valandai nuo pakilimo iš Kvala Lumpūro oro uosto.

Po šią savaitę paskelbtos informacijos apie galimai užfiksuotas nuolaužas lėktuvai pradėjo žvalgyti 23 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją, esančią už 2500 kilometrų į pietvakarius nuo vakarinių Australijos krantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.