Dingusio lėktuvo paieškos: „nuolaužų“ rado ir prancūzai

Malaizijos vyriausybės pareigūnai pranešė, jog Prancūzijos žvalgybiniai palydovai Indijos vandenyne taip pat aptiko „objektų“, kurie gali priklausyti dingusiam „Malaysia Airlines“ lėktuvui, praneša „Reuters“.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 23, 2014, 8:47 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:56 AM

„Šį rytą Malaizija gavo naujų palydovinių nuotraukų iš Prancūzijos pareigūnų, – rašoma Malaizijos transporto ministerijos pranešime. – Šias nuotraukas nedelsiant perdavėme Australijos paieškos koordinavimo centrui“.

Anot ministerijos atstovų, prancūzų nuotraukose matyti plūduriuojantys objektai pagrindiniame dingusio Malaizijos lėktuvo paieškos rajone Indijos vandenyne.

Australijos premjeras Tony Abbottas sekmadienį teigė, jog „didėja viltys“ rasti dingusį „Malaysia Airlines“ lėktuvą, šeštadienį Kinijos žvalgybiniams palydovams aptikus „nuolaužų“ pietinėje Indijos vandenyno dalyje, rašo „Reuters“.

Kol kas tris savaites trunkanti tarptautinė paieškos operacija buvo bevaisė. Sekmadienį paieškos komandos naršė du Indijos vandenyno plotus už 2 500 kilometrų į pietvakarius nuo Australijos krantų, kur Kinijos palydovai šeštadienį užfiksavo naujų „nuolaužų“ pėdsakų.

„Naujos kinų nuotraukos leidžia spėti, kad ten yra bent vienas didelis objektas, panašus į anksčiau aptiktas nuolaužas, – spaudos atstovams kalbėjo Australijos premjeras. – Kol kas neturime tvirtų įrodymų, tačiau viltis vis didėja“.

Kinijos pareigūnų duomenimis, aptiktas objektas yra 22 metrų ilgio ir 13 metrų pločio ir aptiktas už 120 kilometrų į pietvakarius nuo vietovės, kur „nuolaužų“ rado Australijos palydovai.

Australijos laivybos saugos vadovybės (AMSA) pareigūnai informavo, kad į Kinijos palydovų nufotografuotą vietą sekmadienį išskrido 8 lėktuvai.

„Oras šiandien tikrai negeras. Jūrą dengia debesys ir rūkas“, – pranešė gelbėjimo operacijų koordinavimo centro Kanberoje vadovas Mike'as Bartonas.

Šeštadienį į Australiją atskrido pirmieji kinų žvalgybiniai lėktuvai „IL-76“, tačiau orlaiviai nusileido ne tame oro uoste ir operacijoje galės dalyvauti tik pirmadienį.

„Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing B777-200“ iš dispečerių radarų dingo kovo 8 d. Orlaivis su 239 keleiviais skrido iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijos sostinę Pekiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.