Dingusio lėktuvo keleivių atvaizdai buvo suklastoti?

Ar kas nors galėjo suklastoti dingusiu „Malaysia Airlines“ lėktuvu skridusių dviejų keleivių atvaizdus? Kam būtų reikėję taip pasielgti?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 15:44, atnaujinta 2018-02-15 04:07

Tokiomis spėlionėmis apaugo du stop kadrai, kuriuos yra paviešinę Malaizijos pareigūnai.

Kadrai sustabdyti iš oro uosto stebėjimo kameromis užfiksuotų vaizdų. Juose matyti 19-metis Pouria Nouras Mohammadas Mehrdadas ir 29-erių Delavaras Seyedas Mohammadreza, rašo „The Daily Mail“.

Iš karto po orlaivio dingimo paskelbta, kad šie du iraniečiai į lėktuvą įlipo vogtais europiečių pasais.

Tačiau informaciją apie juos surinkę pareigūnai netrukus paskelbė nesiejantys jaunų vyrų su orlaivio dingimu ar teroristinėmis grupuotėmis.

Jie teigė, kad asmenų su vogtais pasais įsodinimas į lėktuvą – saugumo pažeidimas. Tačiau regione, laikomame nelegalios migracijos centru, tokie nusikaltimai gana dažni.

Dabar į šiuos iraniečius vėl atkreiptas dėmesys. Tačiau jais susidomėjo lėktuvo paieškas ir žinias apie tyrimą sekantys žmonės iš viso pasaulio.

Mat iš sustabdytų kadrų matyti, kad abiejų vyrų kojos yra vienodos – jie taip pat stovi, dėvi vienodas žalias kelnes ir vienodus rudus batus, net nuo jų krentantis šešėlis atrodo taip pat.

Apibendrinus, viršutinės P.N.M.Mehrdado ir D.S. Mohammadrezos kūno dalys skiriasi, o apatinės atrodo identiškai. Tad imta kalbėti, kad stop kadrai suklastoti, norint kažką nuslėpti.

Pasipylė sąmokslo teorijos. „Jie abu turi vienodas kojas, tai sutapimas ar redagavimas? Ir jūs, vyručiai, tikite, jog mūsų valdžia nieko neslepia“, -- tinkle „Twitter“ rašė vienas internautas.

Malaizijos pareigūnai kol kas nieko išsamiai nepaaiškino. Šalies policija pripažino, jog darant stop kadro kopiją vieno vyro atvaizdas buvo uždėtas ant kito.

Tačiau pareigūnų atstovas tikino, jog tai nebuvo „daroma turint blogų ketinimų ar siekiant suklaidinti“.

P.N.M.Mehrdadas ir D.S.Mohammadreza atvyko į Malaiziją, naudodamiesi Irano pasais, tačiau skrisdami į Europą, kurioje, kaip įtariama, ketino pradėti naują gyvenimą, jau naudojosi vogtais Austrijos ir Italijos pasais.

Vokietijoje gyvena vieno iš šių iraniečių motina, kuri ketino sūnų sutikti Frankfurte.

Lėktuvas „Boeing 777“, kuriuo iš viso skrido 239 keleiviai, dingo kovo 8 dieną.

Sustabdyti kadrai, kuriuose matyti P.N.M.Mehrdadas ir D.S.Mohammadreza, buvo paviešinti praėjus trims dienoms po orlaivio dingimo.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.