Rusijoje sumušti Šv.Patriko šventės dalyviai, palaikyti gėjais

Rusijos Irkutsko mieste grupė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-03-24 15:47, atnaujinta 2018-02-15 04:06

Muštynės įvyko šio Sibiro miesto prekybos centre, kur kalbų mokyklos mokiniai surengė Šv.Patriko šventę, nurodė pareigūnai.

„Sekmadienio vakarą mokyklos „Easy School“ nariai organizavo Šv.Patriko šventę prekybos centre. Prie jų priėjo kažkokie jaunuoliai ir išreiškė savo nepasitenkinimą. Įvyko konfliktas, kuris perėjo į muštynes prie centro esančioje aikštėje“, – sakė atstovas.

Vienas šaltinis vidaus reikalų sistemoje naujienų agentūrai sakė, kad muštynės įvyko dėl nesusipratimo.

„Easy School“ mokyklos mokiniai dėvėjo istorinius kostiumus, į kuriuos įeina kiltai, o jų priešininkai palaikė juos netradicinės seksualinės orientacijos atstovais“, – sakė šaltinis, panaudodamas rusišką žodį, turintį reikšmę „homoseksualas“.

Kalbų mokykla renginio įrašą, kuriame dauguma jos mokytojų ir mokinių dėvi kiltus, paskelbė socialiniame tinkle „VKontakte“. Mokykla taip pat patvirtino, kad per muštynes nukentėjo jos mokiniai ir personalas.

„Taip, tarp sužeistųjų yra mūsų mokinių ir mokytojų, bet jų vietoje galėjo būti bet kurie jauni žmonės, kurie yra ne šių pilkų masių skonio“, – nurodoma mokyklos pareiškime.

Pasak policijos, vienas mokyklos mokytojas patyrė nestiprų smegenų sukrėtimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.