Popiežius pritarė prabangą mėgstančio vyskupo atsistatydinimui

Popiežius Pranciškus oficialiai

Vatikanas pranešė, kad F.P.Tebartz-van Elstas bus perkeltas į kitą postą, bet nenurodė, kokį.<br>AP nuotr.
Vatikanas pranešė, kad F.P.Tebartz-van Elstas bus perkeltas į kitą postą, bet nenurodė, kokį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:38 AM

Vokietijos žiniasklaidos „paauksuotu vyskupu“ vadintas Franzas-Peteris Terbartz-van Elstasbuvo kritikuojamas dėl prabangaus gyvenimo būdo. Pernai Pranciškus jį neribotam laikui atleido nuo dvasininko pareigų.

Šis katalikų vyskupas sukėlė pasipiktinimą jo oficialios rezidencijos statybų projektu, kuris apėmė muziejų, konferencijų sales, koplyčią ir privačius apartamentus ilgą istoriją turinčiame Limburgo mieste centrinės Vokietijos Heseno žemėje.

Iš pradžių projekto vertė buvo 5,5 mln. eurų, bet paskui išsipūtė iki 31 mln. eurų, įskaitant 783 tūkst. eurų sodui ir 15 tūkst. eurų voniai. Tam buvo naudojami Vokietijos religijos mokesčio pinigai.

F.P.Terbartz-van Elstas taip pat sulaukė kritikos dėl melagingo liudijimo apie skrydį pirmąja klase aplankyti lūšnynų gyventojų Indijoje.

53 metų F.P.Terbartz-van Elstas vienam Hamburge leidžiamo savaitraščio „Der Spiegel“ žurnalistui sakė, kad „skrido verslo klase“, bet paskui, liudydamas su priesaika, paneigė taip sakęs.

Tačiau reporteris nufilmavo vyskupo komentarą ir šiam lapkričio mėnesį teko bylą teisme išspręsti sumokant 20 tūkst. eurų baudą.

Skandalas išprovokavo raginimus dėl didesnio Katalikų Bažnyčios finansų skaidrumo, kuris yra tarp naujojo popiežiaus, kalbančio apie „neturtingą Bažnyčią neturtingiesiems“, reformų tikslų.

Vatikanas pranešė, kad F.P.Tebartz-van Elstas bus perkeltas į kitą postą, bet nenurodė, kokį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.