JAV nori garantijų, kad Maskva nepuls Ukrainos

Rekordiniai V.Putino reitingai

Ch.Hagelio nuomone, Rusija ir toliau telkia karines pajėgas Ukrainos pasienyje.<br>AP nuotr.
Ch.Hagelio nuomone, Rusija ir toliau telkia karines pajėgas Ukrainos pasienyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-03-27 07:11, atnaujinta 2018-02-15 02:16

Šią mintį JAV pareigūnas išreiškė susitikęs su Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriumi Philipu Hammondu.

Vašingtono atstovas priminė pokalbį su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu, kuriame šis pažadėjo nekirsti Ukrainos sienų. Tačiau, Ch.Hagelio nuomone, Rusija ir toliau telkia karines pajėgas Ukrainos pasienyje, todėl Maskva tarptautinei bendruomenei turėtų suteikti daugiau garantijų dėl S.Šoigu pareiškimo.

Rusijos gynybos ministerijos atstovų tvirtinimu, kariuomenė Rusijos ir Ukrainos pasienyje sutelkta tik pratybų tikslais, tačiau Vakarų šalys ir Kijevas būgštauja, kad Maskva netrukus gali pradėti įsiveržimą į rytines Ukrainos provincijas.

Rekordiniai V.Putino reitingai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiuo metu savo šalyje yra toks populiarus, koks seniai bebuvo. Keturi iš penkių rusų (80 proc.) remia savo valstybės vadovo politinį kursą, rodo instituto „Levada“ apklausa, kurios rezultatus skelbia agentūra AFP.

Denisas Volkovas iš „Levada“ centro sakė, kad tai „rekordinė parama“ nuo to laiko, kai rusų daliniai 2008-aisiais įsikišo į konfliktą dėl Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono. Tada V. Putino populiarumas Rusijoje siekė 88 proc.

60 proc. respondentų pareiškė nuomonę, kad šalis vystosi teisinga kryptimi. Priešingos pozicijos buvo tik 26 proc. apklaustųjų. 18 proc. rusų teigė esantys nepatenkinti V.Putino darbu.

Ekspertai prezidento populiarumo didėjimą sieja su Krymo aneksija ir Sočio žiemos olimpinėmis žaidynėmis. D. Volkovas kalbėjo apie didėjantį „patriotizmą“, kurį sukėlė minėti įvykiai.

Rusija praėjusiomis dienomis prisijungė Krymą, kai tenykščiai gyventojai referendume tam pritarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.