Kinijoje per du išpuolius peiliu nudurti 6 žmonės, 7 sužeisti

Pietinėje Kinijos Guangsi

Kovo 14 d. šeši žmonės buvo mirtinai subadyti per incidentą Čangšos mieste vidurio Kinijoje.<br>AP nuotr.
Kovo 14 d. šeši žmonės buvo mirtinai subadyti per incidentą Čangšos mieste vidurio Kinijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, „Reuters", AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 27, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:08 AM

„Xinhua“ tinklalapyje nerašoma apie užpuolimo motyvą. Kaip pranešama, vyras, vadinamas Lu, savo kaime Čindžou priemiestyje užpuolė septynis žmones, tarp jų du vaikus.

Savo pranešime, paskelbtame oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“, „Xinhua“ neįvardijo to išpuolio motyvų.

Įtariamasis sulaikytas ir nugabentas į vietos policijos nuovadą, informavo „Xinhua“. Tuo tarpu Pekino policija ketvirtadienį pranešė, kad nestabilios psichikos vyras nudūrė šešis žmones kilus šeimos kivirčui dėl turto. 

Pekino policija nurodė po ketvirtadienį įvykusio incidento suėmusi 34 metų įtariamąjį. Tas nusikaltimas buvo įvykdytas sostinės šiauriniame Huairou rajone, sakoma policijos pranešime, paskelbtame jos oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“.

Pareigūnai pridūrė, kad įtariamajam anksčiau buvo nustatyta psichikos sutrikimų.

Kinijoje tebetvyro įtampa dėl masinės peiliais ginkluotų užpuolikų atakos, įvykdytos kovo 1-ąją pietvakarinio Kunmingo miesto traukinių stotyje, per kurią žuvo 29 žmonės, o dar apie 140 buvo sužeisti. Vyriausybė dėl to išpuolio kaltino kovotojus iš Sindziango – vakarinio regiono, kuriame gyventojų daugumą sudaro musulmonai uigūrai.

Be to, prieš beveik dvi savaites bent šeši žmonės buvo mirtinai subadyti per incidentą Čangšos mieste vidurio Kinijoje – kaip manoma, įsiplieskus ginčui tarp turgaus prekeivių, kilusių iš Sindziango.

Kinijoje tebetvyro įtampa dėl masinės peiliais ginkluotų užpuolikų atakos, įvykdytos kovo 1-ąją pietvakarinio Kunmingo miesto traukinių stotyje, per kurią žuvo 29 žmonės, o dar apie 140 buvo sužeisti. Vyriaysybė dėl to išpuolio kaltino kovotojus iš Sindziango – vakarinio regiono, kuriame gyventojų daugumą sudaro musulmonai uigūrai.

Be to, prieš beveik dvi savaites bent šeši žmonės buvo mirtinai subadyti per incidentą Čangšos mieste vidurio Kinijoje – kaip manoma, įsiplieskus ginrčui tarp turgaus prekeivių, kilusių iš Sindziango.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.