„Pussy Riot“ prašo Rusijai įvesti griežtas sankcijas

„Pussy Riot“ žvaigždės

„Pussy Riot“ žvaigždės N.Tolokonikova ir M.Aliochina.<br>AP nuotr.
„Pussy Riot“ žvaigždės N.Tolokonikova ir M.Aliochina.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

WENN, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2014, 7:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:57 AM

Pankmuzikos žvaigždės penktadienį pasirodė per Talino muzikos savaitę, padidėjus įtampai Rytų Europoje po Rusijos karių atvykimo į Ukrainos Krymo regioną.

M.Aliochina, kuri ir anksčiau reiškė paramą Ukrainai, atskleidė judviejų planus raginti Europos Parlamentą įvesti ekonomines sankcijas jų gimtajai šaliai.

NME.com citavo jos žodžius: „Rytoj mes planuojame būti Kijeve, kad paremtume Ukrainą. Tada vyksime į Europos Parlamentą raginti (įvesti) sankcijas Rusijai. Reikia suprasti, kad ekonominės sankcijos pakenks paprastiems rusams, bet galbūt jau priartėta prie to, kad rusai pernelyg patogiai sėdi ant sofos, tad būtina juos supurtyti ir priversti išeiti į gatves pareikšti savo nuomonės“.

„Nieko nekviečiame naudoti ginklų prieš ginklus. Mūsų idėja yra tokia – Europa ir kitos šalys turi naudoti ekonomines sankcijas prieš (Rusijos prezidentą Vladimirą) Putiną“, – sakė ji.

V.Putinas išprovokavo tarptautinį susirūpinimą, kai anksčiau šį mėnesį, po kelias savaites trukusių neramumų Ukrainoje, įvedė savo pajėgas į Krymą.

Krymo gyventojai per referendumą nubalsavo už atsiskyrimą nuo Ukrainos ir prisijungimą prie Rusijos, ir V.Putinas patvirtino sprendimą Rusijai vėl prisijungti šį regioną. Jungtinių Tautų pareigūnai ketvirtadienį Krymo referendumą paskelbė neteisėtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.