Kaliniams Kryme bus suteikta Rusijos pilietybė

Rusija suteiks pilietybę kaliniams, laikomiems Krymo kalėjimuose. Kaip rašo penktadienį laikraštis „Kommersant”, toks sprendimas susijęs su tuo, kad Ukraina po Krymo atsiskyrimo atsisakė priimti šiuos nuteistuosius į savo kalėjimus. 

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:25 AM

Pasak leidinio, dėl Krymo kolonijų susidarė teisinė sumaištis. Kaliniai nuteisti pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą, nors dabar jie atsidūrė Rusijos teritorijoje. Vis dėlto Rusijos teismai jų bylų iš naujo nesvarstys: kaliniams bus suteikta pilietybė, bet bus paliktos jau paskirtos bausmės. 

Kaip pažymėjo Rusijo Federacijos Visuomenės rūmų atstovai, kaliniai galės prašyti paleisti juos pirma laiko jau vadovaujantis Rusijos įstatymais. 

Federalinė bausmių vykdymo tarnyba jau pradėjo Krymo pataisos įstaigų integravimo procesą. Jos žinion perėjo dvi kolonijos, vienas tardymo izoliatorius ir vienas pataisos centras. Juose laikoma daugiau kaip 3 tūkstančiai nuteistųjų. 

Be to, Krymo vyriausybė nusprendė paskelbti moratoriumą išduoti žemę ir privatizuoti regiono nuosavybę. Apie tai „Facebook“ paskyroje pranešė Krymo vicepremjeras Rustamas Temirgaljevas, praneša naujienų tinklapis rbc.

Pasak jo, moratoriumas galios kol bus patvirtintas Krymo plėtros generalinis planas, kurį rengia Rusijos regionų plėtros ministerija, Statybos ministerija ir Krymo valdžia.

Kaip jau skelbta, kovo 16 dieną Krymo autonominis parlamentas surengė referendumą dėl pusiasalio ateities, kurio metu beveik 97 proc. atėjusiųjų balsuoti pasisakė už prisijungimą prie Rusijos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kovo 21 d. pasirašė įsaką dėl pusiasalio prijungimo prie Rusijos Federacijos.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė apie galimybę sukurti Kryme ypatingąją ekonominę zoną, kurioje stambiems investuotojams galios mokestinės lengvatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.