Lenkijos vaikų namuose - sekso skandalas

Su Lietuva besiribojančio Palenkės regiono miestelis Zambrovas netikėtai atsidūrė visos Lenkijos žiniasklaidos dėmesio centre, nors tokia garbė miesteliui turbūt ilgam uždės gėdingą antspaudą.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Mar 28, 2014, 8:22 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:57 AM

Kaip teigia televizijos TVN žurnalistai, miestelio elito atstovai seksualiai išnaudojo vietinio vaikų namų auklėtines paaugles, besimokiusias specialioje internatinėje atsilikusių vaikų mokykloje. Spėjama, kad orgijose su paauglėmis dalyvavo ir už seksą joms mokėjo miesto tarybos darbuotojai, policininkai, medikai, verslininkai ir galbūt net politikai.

Viskas išaiškėjo po to, kai vaikų namų darbuotojai ėmė pastebėti kelias septyniolikametes auklėtines, besišvaistančias pinigais. Merginas ėmus tardyti, šios prisipažino, kad pinigų joms duoda dėdės, prašantys, kad jos išsirengtų nuogai bei atliktų tam tikrus veiksmus.

Paauglės tvirtino, kad dėdės už linksmybes joms moka nuo 50 iki 250 zlotų. Zambrovo merijoje žurnalistams buvo pareikšta, kad jokio skandalo nėra, nes tos merginos - tiesiog prostitutės, gatvėje pačios užkabinėjusios vyriškius ir pardavinėjusios intymias paslaugas.

Tuo tarpu vietos žurnalistai, pirmi prabilę apie neįgalių paauglių seksualinį išnaudojimą, spėja, kad viskas prasidėjo prieš keletą metų, kai merginos dar neturėjo nė šešiolikos metų. Už tokius veiksmus paaugles išnaudojusiems vyriškiams gresia kalėjimas iki penkerių metų, tad Zambrovas dabar ūžia nuo kalbų – kas iš valdžios vyrų pateks už grotų.

TVN žurnalistus pribloškė tai, kad skandalą vietos valdžia visomis išgalėmis stengiasi slopinti, teigdama, kad jis gali pakenkti miesto įvaizdžiui. Kalbinami vietos politikai tvirtino, kad prostitutes gina ir skandalą bereikalingai išpučia dabartinės valdžios priešai, politiniai konkurentai.

Zambrovo meras Kazimierzas Dabrowskis tyli, o prokuratūros atstovė spaudai Maryja Kudyba pareiškė, kad kol vyksta tyrimas, nieko negali komentuoti. Tuo tarpu žurnalistai įtaria, kad valdžia yra labiau suinteresuota ne skandalo išaiškinimu, o įkalčių nuslėpimu.

Bylą tirti perėmęs Balstogės prokuroras Dariuszas Blazejczykas irgi neatskleidė įtariamųjų pavardžių, tačiau pareiškė, kad yra sukrėstas to, kad žmonės, privalėję padėti likimo nuskriaustoms paauglėms, jas tikrumoje išnaudojo. Prokuroras patvirtino, kad dėl įtarimų seksualiai išnaudojus vaikų namų auklėtines buvo suspenduoti dviejų Zambrovo policininkų įgaliojimai. Tokie kaltinimai yra iškelti dar keturiems asmenims, vienas jų yra sanitarinės inspekcijos viršininkas, o kitas - žinomas vietos verslininkas, restoranų savininkas.

D.Blazejczykas atsisakė patvirtinti miestelyje sklandančius gandus, kad į orgijas buvo įsitraukę ir vietos politikai bei medikai, o pastarieji esą kelioms merginoms net atliko nelegalius abortus. Taip tvirtina kriminalinių nusikaltimų žurnalo “Reporteris” redaktorius, teigiantis, kad matė nufilmuotas orgijų scenas.

Policija ir prokuratūra teigia tokių filmų neturinti, tačiau neatmeta galimybės, kad kaltinimai bus iškelti ir daugiau asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.