A.Jolie apsiašarojo Bosnijoje

Holivudo žvaigždė Angelina

A.Jolie sujaudino viešnagė Bosnijoje ir Hercegovinoje.<br>AP nuotr.
A.Jolie sujaudino viešnagė Bosnijoje ir Hercegovinoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

WENN, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:46 AM

Aktorė ir režisierė šį susitikimą surengė palaikydama JT kampaniją, raginančią nutraukti lytinį smurtą prieš moteris konfliktų zonose.

Susitikimo dalyviai pasakojo naujienų agentūrai „Reuters“, kad A.Jolie pravirko, klausydamasi nukentėjusių moterų pasakojimų Srebrenicoje.

Munira Subašič, Srebrenicos motinų asociacijos vadovė, sakė A.Jolie: „Mes laikomės tradicijos nekalbėti apie išžaginimus. Daugelis moterų tai išgyveno, tačiau apie tai nekalba. Štai kodėl šis vizitas yra svarbus – parodyti joms, kad jos neturi to kentėti vienos.“

A.Jolie režisūriniu debiutu tapęs filmas „Kraujo ir medaus krašte“ („In the Land of Blood and Honey“) taip pat vaizduojamas lytinis smurtas, kurį daugelis Bosnijos moterų patyrė per karą praeito amžiaus 10-o dešimtmečio pradžioje.

Per viešnagę Srebrenicoje A.Jolie ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as padėjo gėlių minėto konflikto aukų kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.