Kinų laivas priartėjo prie dingusio lėktuvo paieškos zonos

Australijos pareigūnų teigimu, Kinijos laivas naujoje Malaizijos lėktuvo paieškų teritorijoje Indijos vandenyne ieško penktadienį pastebėtų objektų, kurie galimai susiję su

Tikimasi, kad pastebėti objektai priklauso būtent dingusiam „Malaysia Airlines“ orlaiviui.<br>AP nuotr.
Tikimasi, kad pastebėti objektai priklauso būtent dingusiam „Malaysia Airlines“ orlaiviui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:48 AM

Anot Australijos jūrų saugumo valdybos (AMSA), laivas įsitraukė į objektų paiešką vos pradėjus švisti.

Į naująją paieškų teritoriją, esančią už 1 tūkst. 100 kvadratinių kilometrų į šiaurės rytus nuo ankstesnės zonos, taip pat išsiųsti aštuoni lėktuvai.

Penktadienį penki lėktuvai pastebėjo įvairių spalvų objektus. Australijos teigimu, Naujosios Zelandijos karališkųjų oro pajėgų lėktuvas pastebėjo „daug baltų ar šviesių objektų ir žvejybos plūdurą“. Vėliau patikrinęs teritoriją Australijos lėktuvas patvirtino pastebėjęs „du mėlynus ar pilkus stačiakampio formos objektus“, dar trys lėktuvai taip pat pranešė apie panašius pastebėjimus.

Ar objektai susiję su dingusiu lėktuvu, paaiškės tik tada, kai juos ras laivai. Pastarąsias dienas paiešką apsunkino sudėtingos oro sąlygos. Tikimasi, kad šeštadienio pirmoje dienos pusėje sąlygos bus palankios paieškai, o antroje dienos pusėje jos vėl pablogės.

Penktadienį buvo pranešta, kad lėktuvo paieškos sutelkiamos teritorijoje, esančioje už 1 tūkst. 100 kvadratinių kilometrų į šiaurės rytus nuo ankstesnės zonos. Anksčiau buvo žvalgoma teritorija už 2 tūkst. 500 kilometrų į pietvakarius nuo Australijos Perto miesto.

Toks sprendimas priimtas išsamiau išanalizavus radarų duomenis, kurie parodė, kad lėktuvas skrido greičiau nei manyta. Tai reiškia, kad lėktuvas sunaudojo daugiau degalų.

MH370 reisu iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridęs lėktuvas su 239 žmonėmis iš oro kontrolės dispečerių radarų dingo kovo 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.