P.Porošenka ragina J.Tymošenko nekandidatuoti į prezidentus

Pretendentas į Ukrainos

J.Tymošenko kol kas neketina atsiimti kandidatūtos.<br>AP nuotr.
J.Tymošenko kol kas neketina atsiimti kandidatūtos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 2, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 PM

„Todėl ir Julija Tymošenko turėtų suprasti, kad po tiek daug žūčių Maidane mes atsibudome naujoje šalyje, kuriai reikia naujo mentaliteto ir naujų politikų“, - kalbėjo jis.

„Šokolado karaliumi“ vadinamas P.Porošenka, kurio turtas vertinamas milijardu eurų, interviu pabrėžė nesąs „oligarchas“. „Aš oligarchiją suprantu kaip sąmoningai daromą spaudimą, kai politinė sistema naudojama verslui“, - kalbėjo jis. P.Porošenka teigė „visada elgęsis priešingai“.

Verslininkas patikino, kad, jei taptų prezidentu, parduotų savo koncerną „Roshen“. „Būdamas Ukrainos prezidentas, aš rūpinsiuosi tik šalies gerove“, - akcentavo milijardierius.

P.Porošenka griežtai įspėjo Rusiją dėl karinių veiksmų Rytų Ukrainoje. „Jei Rusija puls Rytų Ukrainą, mes ginsimės visomis turimomis karinėmis priemonėmis“, - sakė jis. Esą yra „didelis pasirengimas ginti šalį“. Pasak kandidato į prezidentus, Ukraina niekada nepripažins Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

Dėl Krymo krizės P.Porošenka paragino Vokietijos vyriausybę boikotuoti rusiškas dujas. „Yra tolesnių sankcijų galimybė, - sakė jis laikraščiui „Bild“. - Pavyzdžiui, aš manau, kad būtų teisinga, jei Vokietija tol boikotuotų rusiškas dujas, kol baigsis Rusijos invazija Kryme“. Atsakydamas į klausimą ar Ukraina siekia greito įstojimo į NATO, P.Poršenka teigė: „Ne, ir tai priklauso ne nuo mūsų, o nuo NATO. Mums atrodo, kad NATO narės šiuo klausimu yra susiskaldžiusios“.

P.Porošenka šiuo metu laikomas gegužės 25-ąją vyksiančių Ukrainos prezidento rinkimų favoritu. Jo naudai savo kandidatūros atsisakė Vitalijus Klyčko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.