A.Jaceniukas perspėjo Rusiją - atsilygins tuo pačiu

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas užtikrino, kad Ukraina „priešinsis ir atsilygins tuo pačiu“, jei Rusija įžengs į Rytų Ukainą.

A.Jaceniukas žada esant reikalui nenusileisti Rusijai.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
A.Jaceniukas žada esant reikalui nenusileisti Rusijai.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 8:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:41 PM

„Jei Rusija peržengs pasienį ir pradės karinę agresiją, Ukraina priešinsis ir atsilygins tuo pačiu. Mes saugosime savo šalį visomis priemonėmis ir įrankiais, kuriuos turime rankose, - sakė A.Jaceniukas per interviu su „BBC HARDtalk“ žurnalistais. - Jei Rusija pradės karą, mes ginsime savo šalį.“

Ukrainos premjeras kalbėdamas taip pat užsiminė turintis rimtų įrodymų, kad už Kijevo Nepriklausomybės aikštėje pralietą nekaltų protestuotojų kraują atsakingas buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Jis patvirtino, kad sieks buvusio šalies vadovo teismo.

„Visiškai aišku, kad prezidentas V.Janukovyčius ir jo artimi bendrai yra asmeniškai atsakingi už žudymus“, - tvirtino A.Jaceniukas.

Tačiau jis patvirtino, kad Ukraina neplanuoja prisijungti prie NATO ir labiau linkusi tik bendradarbiauti. „Narystės mūsų akiratyje nėra. Siekiame bendradarbiavimo, kaip Ukrainą paremti techniškai ir modernizuoti kariuomenę, bet kalbant apie narystę, noriu labai aiškiai pasakyti, kad jos mūsų planuose nėra“, - tvirtino Ukrainos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.