D.Cameronas dėl padidėjusios oro taršos atsisakė bėgiojimo

Didžiosios Britanijos

D.Cameronas ketvirtadienį buvo priverstas atsisakyti įprasto rytinio bėgiojimo dėl padidėjusios oro taršos Londone.<br>AP nuotr.
D.Cameronas ketvirtadienį buvo priverstas atsisakyti įprasto rytinio bėgiojimo dėl padidėjusios oro taršos Londone.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 4:36 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:51 PM

Dėl silpno vėjo, neleidžiančio išsisklaidyti išmetamosioms dujoms, ir iš Europos žemyno šalį pasiekusio užteršto oro, taip pat iš Sacharos atneštų dulkių, centrinės ir pietinės Anglijos gyventojai perspėjami dėl prastos oro kokybės galimo neigiamo poveikio jų sveikatai.

Atsakydamas į klausimą apie oro taršos lygį D.Cameronas nacionaliniam transliuotojui BBC sakė: „Tai nemalonu, ir jaučiama ore“.

„Šį rytą atsisakiau rytinio bėgiojimo. Nusprendžiau geriau padirbėti. Tai jaučiama. Bet juk tai yra natūralus orų reiškinys. Sacharos dulkės skamba neįprastai, bet būtent taip ir yra“, – kalbėjo jis.

Remiantis Britanijos aplinkosaugos ministerijos duomenimis, užterštumo lygis ketvirtadienio rytą buvo „labai aukštas“ – dešimt balų dešimties balų skalėje Londone ir devyni balai rytiniuose Anglijos rajonuose.

Redingo universiteto klimatologijos profesorė Ellie Highwood sako, kad toks taršos lygis pasiektas sutapus keliems faktoriams.

„Dabartinei taršai įtakos turėjo sveikatai pavojingos mažosios dalelės (atmosferos aerozoliai), kurios susidarė dėl transporto (eismo), organinio kuro (naudojimo), žemdirbystės darbų ir, kas yra dar labiau neįprasta, atneštų Sacharos dulkių“, – sakė mokslininkė.

Tikimasi, kad penktadienį sustiprėjus vėjui, oro tarša turėtų sumažėti, prognozuoja pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.